Broers en zussen Waenink met hun echtgenoten: (v.l.n.r.) Lies Waenink en Aloys Groot-Kormelink, Wilhelmien Waenink en Bart Zents, Annie Waenink en Anton Eugelink, Riek Waenink en Bernard Eggink, Hendrik Waenink en Minie Wicherink, Willem Waenink en Leida Roeling en Harrie Waenink en Lies Balduk.
Broers en zussen Waenink met hun echtgenoten: (v.l.n.r.) Lies Waenink en Aloys Groot-Kormelink, Wilhelmien Waenink en Bart Zents, Annie Waenink en Anton Eugelink, Riek Waenink en Bernard Eggink, Hendrik Waenink en Minie Wicherink, Willem Waenink en Leida Roeling en Harrie Waenink en Lies Balduk.

Familie Waenink viert

368 huwelijksjaren

Hengelo – De familie Waenink, vroeger wonend aan de Regelinkstraat 13 in Hengelo, bestond uit elf kinderen, waarvan er vier reeds overleden zijn. Vijf broers en zussen trouwden later dan hun broer en zus, maar wel in een korte tijd.

Afgelopen periode vierden alle zeven echtparen hun feest, waarvan zes jubilea. Harrie Waenink vindt het heel bijzonder. "We zijn allemaal nog in leven en hebben alle feesten samen gevierd. Op 5 juni vierden Annie en Anton hun 50-jarige bruiloft. Dat was het laatste feestje in deze reeks. De boel is compleet."
Op de foto staan (v.l.n.r.) Lies Waenink en Aloys Groot-Kormelink. Zij wonen in Hengelo en vierden hun 50-jarig huwelijksfeest. Wilhelmien Waenink en Bart Zents, Doetinchem, 50 jaar getrouwd. Annie Waenink en Anton Eugelink, eveneens uit Hengelo, 50 jaar.

Riek Waenink en Bernard Eggink wonen in Amerika en zijn 63 jaar getrouwd. Hendrik Waenink en Minie Wicherink uit Emmeloord zijn 55 jaar getrouwd. Willem Waenink en Leida Roeling uit Keijenborg, 50 jaar. Harrie Waenink en Lies Balduk uit Vorden, 50 jaar.

Samen zijn de zeven echtparen 368 jaar getrouwd.


Open tuin fuchsia's familie Elsman

Wichmond – Maar liefst 800 verschillende soorten fuchsia's bloeien er momenteel in de tuin van de familie Elsman aan de Baron van der Heijdenlaan 24 in Wichmond.

Vrijdag 31 juli, zaterdag 1 augustus en zondag 2 augustus is deze unieke fuchsiatuin van Arie en Hermien Elsman weer gratis opengesteld voor publiek. Alle drie dagen van 10.00 tot 17.00 uur.


Meer informatie: tel. 0575 441893


Stichting Vrienden van de Wehme stopt na 25 jaar

Vorden - Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Wehme, bestaande uit Diny Wolsing, Gerda PentermanAntoinet Schot, Jolanda van Huizen en Janny Haaring, heeft onlangs besloten de activiteiten en de stichting zelf dit jaar te gaan beëindigen. Dit voor velen teleurstellende besluit wil het bestuur graag toelichten.

Op 12 november 1990 werd de Stichting opgericht om activiteiten mogelijk te maken voor de bewoners van verzorgingshuis de Wehme. Jarenlang zijn door de Stichting in samenwerking met toegewijde vrijwilligers en medewerkers van de Wehme vele mooie activiteiten verzorgd, waaraan de bewoners veel plezier beleefden.

Bingo, optredens van het mannenkoor, volksdansen, filmvertoningen, modeshows, een uitje met de bus in de omgeving van Vorden, toneel, cabaret en een bloemetje voor bewoners waren daar voorbeelden van.

Afname animo en donaties
De laatste jaren blijken animo voor deelname aan de activiteiten en ook donaties aan de Stichting af te nemen.

Verder bestaat het verzorgingstehuis de Wehme anno 2015 eigenlijk al lang niet meer in de vorm en omvang waarop de Stichting haar activiteiten richt.
Het bestuur heeft daarom besloten de Stichting in het laatste kwartaal van 2015 op te heffen.

Laatste activiteit
Op 19 september 2015 staat de laatste activiteit van de Stichting gepland: een huifkartocht in de fraaie omgeving van Vorden, ook geschikt voor bewoners in de rolstoel. De middelen die de Stichting daarna nog in kas heeft, zullen op een goede manier worden besteed ten behoeve van bewoners van de locaties de Delle, Hackforterhof en de Lindehof en een bedankje aan de vrijwilligers die uitvoering van de activiteiten jarenlang hebben mogelijk gemaakt. Van deze laatste activiteiten zal nog een verslag naar Contact worden gestuurd.

Het bestuur vindt het jammer dit besluit nu te moeten nemen, maar wil donateurs, bewoners en andere betrokkenen graag eerlijk en tijdig informeren over haar overwegingen. Momenteel lopen de voorbereidingen voor de laatste activiteit en de formele beëindiging van de Stichting. Het bestuur bedankt alle donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen die in de afgelopen 25 jaar zoveel mooie activiteiten mogelijk hebben gemaakt en hoopt dat er in de toekomst andere initiatieven zullen ontstaan die activiteiten voor bewoners van de Delle, Hackforterhof en de Lindehof mogelijk maken.