Roy en Sandra Weetink, Cordrik van der Meulen en Martijn Tromp, vier van de tien teamleden Wichmond/Vierakker.
Roy en Sandra Weetink, Cordrik van der Meulen en Martijn Tromp, vier van de tien teamleden Wichmond/Vierakker. Foto: Alice Rouwhorst

Thema van dit jaar in alle uitzendingen is de presentatie van de eigen omgeving

Zomer in Gelderland komt naar Wichmond/Vierakker

Wichmond/Vierakker – Het radio en televisieprogramma 'Zomer in Gelderland' van omroep Gelderland komt dit jaar in Wichmond/Vierakker. Dit betekent een hele dag spektakel in het dorp en live radio- en tv uitzendingen vanaf het sportpark De Lankhorst aan de Lankhorsterstraat.

In de maand augustus komt de reizende karavaan van Angelique Krüger op twintig plaatsen in de provincie en op donderdag 6 augustus is Wichmond/Vierakker aan de beurt. Het Wichmondse team, bestaande uit tien personen, voert de hele dag opdrachten uit en kan hier punten (lees: euro's ) mee verdienen. Op de dag zelf maximaal duizend euro en dit kan meer worden door het winnen van een aantal extra opdrachten die voor alle plaatsen gelden.

Hoeveel het enthousiaste team gaat ophalen is natuurlijk nog niet bekend, maar het doel al wel. Dat wordt het Oranjecomité van het dorp, een vereniging die er voor de hele gemeenschap is. De ene helft van het gewonnen bedrag wordt besteed aan de toekomst van het dorp. Nieuwe spellen voor de jeugd die tijdens de feestweek in het dorp, in de maand augustus, gebruikt kunnen worden. De andere helft komt de ouderen van het dorp ten goede tijdens de ouderenavond in de feestweek. Zij hebben immers de toekomst gemaakt. Thema van dit jaar in alle uitzendingen is de presentatie van de eigen omgeving.

Stand-by
Het programma begint om negen uur in de ochtend met een radio-uitzending vanaf het door het team uitgekozen 'mooiste plekje van Wichmond/Vierakker'. Op dit moment is het team zich nog aan het beraden welke plek dat moet worden, want dat is in zo'n mooie omgeving al geen gemakkelijke opdracht. Rond kwart over tien krijgt het team de echte opdracht te horen van die dag. Hiervoor zijn ze nu al de bevolking in het dorp aan het benaderen om op die dag stand-by te staan. "We merken dat het nu meer begint te leven bij de mensen", zegt Cordrik van der Meulen, één van de teamleden en initiatiefnemer. "Als je de mensen maar persoonlijk aanspreekt, dan krijgen we alle medewerking. Maar ja, we weten nu nog niet wie of wat we die dag nodig hebben. Dat maakt het leuk en spannend tegelijk! Maar we hebben er heel veel zin in en we gaan ervoor", aldus een gedreven Van der Meulen.

"Maar mocht er iemand in het dorp zijn, die na het lezen van het artikel, denkt dat hij of zij iets kan bijdragen op die dag, bijvoorbeeld omdat diegene heel handig is met de hamer of met naald en draad, snel is of veel weet over het dorp, dan horen wij dat uiteraard heel graag! Alle extra aanmeldingen voor hulp zijn nog steeds van harte welkom!"

Uw aanwezigheid levert geld op
Om zes uur begint de live-uitzending en het tellen van het publiek. Hiermee kan het team extra punten verdienen. Het team Wichmond/Vierakker roept dan ook iedereen op om donderdag 6 augustus om rond kwart voor zes naar het sportpark aan de Lankhorsterstraat te komen, want uw aanwezigheid levert geld op! In dit geval telt hoe meer zielen, hoe meer euro's voor het Oranjecomité.

"Dus laat de oppas vooral meekomen!", lacht Van der Meulen. "En wat is er nou leuker om een live tv-programma van zo dichtbij mee te maken. Het vindt bij wijze van spreken plaats in je eigen achtertuin! Daar wil je bij zijn, toch?!" besluit hij.

Naast de dagopdrachten krijgt de gemeenschap waar het programma 'Zomer in Gelderland' is, de kans om zich te profileren in een parade. Uitdaging hierbij is om in anderhalve minuut een kleurrijke, opvallende afspiegeling van het dorp te laten zien. Iets voor zevenen wordt de live-uitzending afgesloten met de tune van het programma, gespeeld door de plaatselijke muziekvereniging Jubal die bijgestaan wordt door een muziekleraar uit het dorp.
Het einde van de uitzending betekent niet dat het feest en einde is, want alle bezoekers kunnen op het terrein nog gezellig naborrelen.


Voor informatie en/of opgave: contact@wichmondvierakker.nl