Gerrit Hoving (1984) studeerde orgel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.
Gerrit Hoving (1984) studeerde orgel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Foto:

Toeristenconcert door twee studievrienden in de Vordense Dorpskerk

Vorden - Gerrit en IJsbrand studeerden beiden aan het conservatorium in Zwolle en groeiden allebei op in Aalten. Dat is de basis waarom ze vaak vierhandige orgelconcerten verzorgen. Donderdagmiddag 23 juli van 15.30 tot 16.15 uur dus ook weer op het Lohmanorgel in de Vordense Dorpskerk. Composities van Guami, Tomkins, Carlton, Bach en Mozart.

Gerrit Hoving (1984) studeerde orgel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Theo Jellema. Tijdens zijn studie volgde hij interpretatielessen bij Eric Lebrun in Parijs, masterclasses bij Anders Johnsson (Zweden) en Edoardo Bellotti (Italië). In 2007 werd hij tweede prijswinnaar op het Govert van Wijn concours te Maassluis. In datzelfde jaar behaalde Gerrit zijn bachelordiploma orgel. De opleiding kerkmuziek rondde hij in 2010 af. Hiervoor studeerde hij aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven.

Beiden deden het conservatorium in Zwolle

In de jaren nadien volgde hij interpretatielessen bij Bert Matter en Toon Hagen. Gerrit is sinds oktober 2009 organist van de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen. Hij treedt regelmatig op als continuospeler/begeleider bij ensembles en koren. Tevens is hij werkzaam als docent aan de muziekschool op Urk en heeft hij een privé-lespraktijk. Naast deze werkzaamheden volgt Gerrit momenteel de opleiding tot orgeladviseur via de LOTO.

IJsbrand ter Haar
IJsbrand ter Haar (1982) studeerde orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en klavecimbel aan het conservatorium te Zwolle bij Chris Farr. Hij zette zijn orgelstudie voort aan de Messiaen Academie bij onder andere Theo Jellema, Leo van Doeselaar en Cor van Wageningen.

In 2006 voltooide hij deze studie met onderscheiding. IJsbrand behaalde prijzen bij verschillende (inter)nationale orgelconcoursen. IJsbrand is organist in Elst, Duiven en Velp.

Toegang vrij, collecte na afloop.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl