Ook dit jaar belooft de Tractorpulling weer spectaculair te worden.
Ook dit jaar belooft de Tractorpulling weer spectaculair te worden.

Eén van de mooiste wedstrijden van Europa

32e Tractorpulling Lochem

Lochem - Het gaat weer gebeuren. De 32ste editie van de Tractorpulling Lochem op zaterdag 1 augustus vanaf 15.00 uur. Kaarten bestellen kan via www.tractorpullinglochem.nl

Voor het eerst start de wedstrijd al om 15.00 uur in Lochem. Voorgaande jaren was dat pas om 17.00 uur. "Dat hebben we gedaan zodat het feest onder de reuzeparasol vanaf 22.00 uur kan starten", vertelt een enthousiaste voorzitter Peter Scholten. De liveband Kraakt Helder treedt op. Een jonge en energieke band die een divers repertoire speelt en garant staat voor één groot feest. "Wij zijn niet de moeilijkste, de hele omgeving mag meegenieten. Vanaf 22.00 uur is de entree gratis en kan iedereen mee feesten."

De organisatie zet zich in voor een veilig evenement

Veilig en verantwoord evenement
Kleinere Tractorpullingwedstrijden en -events komen in de problemen door een verscherpte regelgeving na het ongeval met de monstertruck in Haaksbergen. Hoe staat het dan met de veiligheid in Lochem? "Wij hebben ons vanaf de eerste editie al ingezet voor een veilig en ook maatschappelijk verantwoord evenement. Alle mogelijke veiligheidsmaatregelen worden getroffen. De tractoren rijden niet in de richting van het publiek, aan het einde van de baan ligt een grote hoop zand als barricade en de tribune wordt gescheiden door een 140 meter lange barrières aan beide zijden van de wedstrijdbanen". Niet alleen op het gebied van de veiligheid met de wedstrijd wordt gedacht, maar ook de aanwezigheid van EHBO, voldoende water bij extreem warm weer en de regel NIX.

Entertainment voor het hele gezin
Met de slogan '100% kans op een mooie dag' zal het ook daadwerkelijk spectaculair worden. Entertainment voor het hele gezin. Naast de brullende motoren en dikke vlammen uit de uitlaat van de trucks en tractoren, is er ook een heus Koter Stekkie. De koters kunnen zich kostelijk vermaken met een springkussen, traptrekkers, rijden op een kinderquad op een mini circuit, stoeien tussen het hooi en nog veel meer. En als klap op de vuurpijl gratis ranja de hele dag door!

Internationaal gezelschap
De Stichting Tractor Pulling Lochem heeft ook dit jaar weer een internationale rijder weten te strikken. De zogenaamde Brutus Supersport Machine uit Engeland steekt de zee over. In Engeland is er nog weinig competitie in de Supersport Klasse. De rijder van Brutus wil daarom zijn krachten meten in Lochem. Een klasse die alles behalve saai of voorspelbaar zal zijn!
Naast het internationale gezelschap heeft omgeving Lochem veel Tractorpullingteams die de Tractorpulling Lochem als thuiswedstrijd beschouwen. Zo zal onder meer de 'Blue Thunder', 'Iessel Diesel', 'Zapo team' 'Red Devil' en natuurlijk de 'Hurricane' van de familie Esselink aan de start verschijnen in Lochem. De officiële startlijsten komen in de week voor het evenement op de wedstrijd te staan.

NTTO ook erg tevreden
'Het is ongelofelijk dat er weer 200 vrijwilligers zich inzetten voor dit prachtige evenement. Maar ook dankzij de sponsoren is de Tractorpulling Lochem editie 32 een feit! Ook de NTTO (Nederlandse Truck- en Tractorpulling Prhamosatie) is erg tevreden over Lochem. Dat is één van de redenen waarom Lochem wederom alle klassen toegewezen heeft gekregen. "Daar zijn wij erg trots op en ook een dikke pluim voor alle vrijwilligers".