De jeugd vermaakte zich prima met de verschillende kermisattracties.
De jeugd vermaakte zich prima met de verschillende kermisattracties.

De mix van activiteiten die door de 'Zomercommissie' VOV was samengesteld bracht drie dagen veel volk op de been

Vorden viert op grootse wijze Zomerfeesten

Vorden - Vorden vierde afgelopen week op grootse wijze haar Zomerfeesten. Door het perfecte zomerweer werd de naam meer dan waar gemaakt. Zaterdag vormde onder meer een kinderkleedjesmarkt, een heuse DJ Battle en een dartstoernooi de afsluiting van de feesten die donderdag van start waren gegaan met een braderie. De mix van activiteiten die door de 'Zomercommissie' van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) was samengesteld bracht drie dagen veel volk op de been. Samen met de muzikale programmering die de Vordense horecaondernemers hadden samengesteld zorgde dat voor een perfecte sfeer en entourage. De terrassen zaten vol en het publiek vermaakte zich volop met de livebands. Vrijdagavond stond de Caribiën White Party daarbij centraal die Hotel Bakker in samenwerking met café/restaurant De Herberg op touw had gezet.

Voorzitter Henk van Putten van de Zomercommissie van de VOV was na afloop van de feesten dan ook een gelukkig man. "We kunnen als commissie terugzien op een zeer geslaagde editie. De sfeer was goed, er was veel publiek op de been dat zich mooi verdeelde over de diverse locaties en we kregen veel complimenten over vooral de kermisattracties. In samenspraak met kermisexploitant Hachmann hadden we een breed aantal attracties naar Vorden gehaald. En met een gedeeltelijke opstelling van een aantal kermisattracties op de Dorpsstraat tussen de horeca van Bakker en De Herberg zorgde dat voor perfect compact geheel."

Blikvangers
Misschien ontbrak er nog een 'olderwetse' zweefmolen. Maar daar was volgens Henk van Putten te weinig ruimte voor. "Na de herinrichting van het dorpscentrum is het passen en meten om alle attracties een plek te kunnen geven omdat bij eventuele calamiteiten hulpverleners ook ruimte moeten hebben. Maar met de Need Speed en Ulti-Mate hadden we twee flinke blikvangers waar de jeugd volop van heeft genoten." En inderdaad daaraan was niets gelogen. Vier meter torende de kermisattractie Need Speed -als hij verticaal even stil stond om de 'passagiers' uit en in te laten - boven de haan van de Dorpskerk uit. Al van ver buiten Vorden was de 48 meter hoge kermisattractie dan ook te zien.

De Vordense vrienden Niels Rondeel (15), Bram Makkink (14), Bram Lammers (14) en Twan Jansen (14) kwamen bijna 'dolgedraaid' uit de Ulti-Mate. "Gaaf wat een mooie attractie. Super man. De adrenaline spoot alle kant uit", zo vertelde Niels. Hij moet samen met Bram Lammers toegeven dat hij in tegenstelling tot Bram Makkink en Twan Jansen niet in de Need Speed was gestapt. "Daarvoor moet je een astronaut zijn. Man wat een hoogte."

Complimenten organisatie
Vrijdagavond nam de Vordense Madeleine Schuurmans-Smeets en Ronald Terlouw, nadat beiden genoeglijk op het terras van Hotel Bakker hadden vertoefd, ook even een kijkje op de kermis. Het tweetal vergaapte zich aan de Ulti-Mate. "Dat is niets voor ons", zo grapte Madeleine. Ronald Terlouw wil de organisatoren van de Zomerfeesten een compliment geven.

"Het was vrijdagmorgen verbazingwekkend hoe schoon het in de Dorpsstraat was. De zee van plastic drankbekers die er donderdagavond laat lag was aan de laatste beker opgeruimd. Petje af."

Tropische verrassing
Naast muziek van DJ Dyon en DJ Martin was er vrijdagavond tijdens The Caribiën White Party ook een 'tropische verrassing' van de exotische danseressen van The Crystal Dansers. En dat zorgde voor letterlijk een 'zwoele zomeravond'. Zaterdagavond trok DJ Gerard Ekdom de grootste aandacht.

Op het grasveld voor de Dorpskerk kreeg de doorgewinterde Ekdom (47) het publiek volledig op zijn hand. Het swingde volop mee op de muziek en de beats die Ekdom over Vorden 'uitstrooide'. Na de zomer (31 juli) stopt hij overigens met zijn bekende middagshow bij Radio 3FM en maakt hij een overstap naar Radio 2 waar Ekdom een 'ochtendshow' gaat presenteren.