Winnaars van het dartstoernooi  Marnix Schoppers (r) en Hilbert Stoel (l).
Winnaars van het dartstoernooi Marnix Schoppers (r) en Hilbert Stoel (l). Foto: Jan Hendriksen

Marnix Schoppers en Hilbert Stoel

winnaars dartstoernooi Zomerfeesten

Vorden - Traditioneel wordt er op de zaterdagmiddag tijdens de Vordense Zomerfeesten een dartstoernooi bij café/restaurant De Herberg georganiseerd. Het deelnemersveld is altijd afhankelijk van de vakantiespreiding en het weer. Zo kan het dus zijn dat het perfecte zomerweer een grote invloed heeft op het deelnemersveld. Ondanks dat namen zaterdag vijftien deelnemers deel aan het toernooi, Onder de deelnemers maar liefst zeven voormalige winnaars van dit toernooi. Het dartsniveau was dus uitstekend. Winnaar van de editie 2015 werd Vordenaar Marnix Schoppers.

Eerst werd er in drie poules gestreden om een plek in de winnaars- of verliezers ronde. Tijdens deze 'potjes' werd er al menig keer de maximale score van 180 gegooid. Doordat het verschil in de wedstrijden niet zo heel groot was werden er niet veel 'hoge finishes' gegooid. Toch gooiden drie spelers een honderd finish. Na de poulefase werd er in een knock-out fase richting de finale gewerkt.

In de verliezersfinale troffen Hilbert Stoel uit Steenderen en Robert Zieverink uit Vorden elkaar waarin eerstgenoemde de sterkste was. Zoals het in een toernooi hoort te zijn troffen de sterkste spelers van de dag elkaar in de finale. Nieuwkomer Dennis Cornelissen uit Dieren had de hele dag met uitstekende scores al laten zien dat hij een speler was om rekening mee te houden. Hij had echter de pech dat Vordenaar Marnix Schoppers zaterdag een niet te kloppen man was.

In februari had Schoppers het Dartstoernooi in sporthal 't Jebbink ook al op zijn naam geschreven. En ook zaterdag was hij de beste van de dag. De finale wist hij met 4-1 in zijn voordeel te beslissen. Tijdens de prijsuitreiking bedankte Hannie Hendriksen van De Herberg iedereen voor de prettige sfeer waarin gespeeld was en kregen beide winnaars een enveloppe met inhoud.
Dat deze gelijk werd omgezet in een schaal met hapjes voor alle deelnemers tekende de sfeer.