Ook dit jaar ontbrak de Vordense Gerda Wolters (94) niet met haar zelfgemaakte poppen en knuffelbeesten op de braderie.
Ook dit jaar ontbrak de Vordense Gerda Wolters (94) niet met haar zelfgemaakte poppen en knuffelbeesten op de braderie. Foto: Jan Hendriksen

Verenigingen ontbreken ook dit jaar weer op braderie Zomerfeesten

Vorden - De Vordense Zomerfeesten gingen vorige week donderdag van start met een braderie. De 'Zomercommissie' van de Vordense Ondernemers Vereniging had hiervoor organisatiebureau Apeldoorn 2000 in handen genomen.

Apeldoorn 2000 pretendeert een van de weinige organisatiebureaus te zijn die het belang van de standhouders duidelijk voorop stellen. Goed voorbeeld hiervan is de gunstige branchering. "We zijn ons er terdege van bewust dat we alleen samen de markt kunnen maken. Met onze jarenlange ervaring en de positieve instelling zorgen we er ieder jaar weer voor dat onze markten wederom een succes worden en dat de standhouders graag bij ons terugkomen", zo liet eigenaar Henk van Beek van Apeldoorn 2000 weten.

De braderie was gesitueerd in de Dorpsstraat vanaf Hotel Bakker tot aan de rotonde aan de Ruurloseweg en rond het grasveld voor de Dorpskerk. Van Beek: "Misschien niet de meest ideale opstelling. Het mooist zou zijn dat de kramen aan één gesloten staan. Maar dat was niet mogelijk." Ruim zestig standhouders hadden zich gemeld voor een plek.

Ruim zestig standhouders voor de braderie

Daaronder weinig tot geen Vordense verenigingen en instanties in tegenstelling tot het verleden toen zich menige verenging presenteerde en financieel een 'graantje' meepikte voor de clubkas. Natuurlijk ontbrak ook dit jaar Gerda Wolters niet op de braderie met haar zelfgemaakte prachtige poppen en knuffelbeesten. Ze is al vele tientallen jaren een vaste deelnemer.
Opbrengst voor gehandicapten
De 94-jarige Vordense schenkt de opbrengst van de verkoop steevast aan gehandicapte kinderen. Tot voor twee jaar geleden aan Kinderdagverblijf De Speeldoos in Zutphen. Sinds 2013 is Stichting Philadelphia in Brummen het goede doel.

Cultuurfonds Vorden
Ook Cultuurfonds Vorden presenteerde zich onder leiding van muzikaal leider Joop Boerstoel zich aan het braderie publiek met het Promsconcert 'Un viaje a Espana y Portugal'. Zaterdag 5 en zondag 6 september is sporthal 't Jebbink de locatie voor dit unieke muziekevenement. Menigeen werd door Boerstoel op een Spaans vlaggetje getrakteerd om alvast in de stemming te komen.

Voor foto's van de Zomerfeesten Vorden: zie de websites.


www.robschmitzfotografie.nl
www.achterhoekfoto.nl