Gospelkoor Inspiration-Vorden onder leiding van Piet Piersma.
Gospelkoor Inspiration-Vorden onder leiding van Piet Piersma. Foto:

Veertigjarig jubileum 21 november 2015

'Inspiration' bruist van enthousiasme

Vorden – In 2015 bestaat Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' veertig jaar en dat wordt gevierd. In de Christus Koningkerk te Vorden zal op zaterdagavond 21 november door dit Gospelkoor een jubileumconcert worden gegeven, waaraan ook medewerking zal worden verleend door het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.

Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' had veertig jaar geleden een andere naam, namelijk zanggroep 'Interchrist'. Het koor werd in 1975 als jongerenkoor met leden van een jaar of zestien, opgericht door Hans Aartsen, Atse Koskamp en Henk Vaags. De repetities waren in de voormalige oude Empo rijwielenfabriek.

De koorleden werden ouder en de jongerengroep werd een zanggroep. Na het 25-jarig jubileum in 2000 maakten zij een nieuwe start met een nieuwe dirigent: Piet Piersma. Hij wilde graag een nieuw repertoire en daarom werd ook een andere naam gekozen: 'Inspiration'.

Nog steeds fantastisch, graag gehoord koor

Het viel in het begin niet mee, maar dankzij volhardende leden en een enthousiaste dirigent, is het nu nog steeds een fantastisch en graag gehoord koor. De aanhef is daarom niet overdreven, het is werkelijkheid. Het bruist van enthousiasme als de circa veertig koorleden repeteren. Iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur zijn zij in Kulturhus 'Het Dorpscentrum' in Vorden.

Onder leiding van hun inspirerende dirigent Piet Piersma wordt er stevig geoefend om de klankkleur zo mooi mogelijk tot zijn recht te laten komen.
Op zaterdagavond 21 november zal er een jubileumconcert worden gegeven in de Christus Koningkerk, Het Jebbink 8 te Vorden. Naast het jubilerende Gospelkoor zal ook medewerking worden verleend door het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.

De kaartverkoop voor dit unieke concert is inmiddels gestart. Via de website van Gospelkoor Inspiration-Vorden zijn de kaarten à 12,50 euro in de voorverkoop te bestellen. Aan de kerkzaal zal 15,00 euro worden gevraagd.

Aangezien de belangstelling voor dit unieke jubileumconcert erg groot is, wordt geadviseerd vroegtijdig de toegangskaarten te bestellen, want vol is vol. Meer informatie staat op de website.


www.inspirationvorden.nl