Tijdens de zomerexpositie is het werk van Karel Loman te zien.
Tijdens de zomerexpositie is het werk van Karel Loman te zien. Foto:

Expositie in galerie De Burgerij met muzikale omlijsting

Opening Zomerexpositie

Vorden - Zondag 19 juli om 15.30 uur opent Galerie De Burgerij haar zomerexpositie, muzikaal omlijst door Henny Kromhout (fluit) en Tyco Ferwerda (cello). Toegang vrij.

De expositie in de galerie draagt een blijmoedig karakter. De zomerse landschappen en stadsgezichten van Karel Loman zijn met helder kleurgebruik, direct met contouren op papier gezet. De beeltenis is -met een ogenschijnlijke eenvoud- teruggebracht tot de essentie. Echter de herkenning en de sfeer van de werkelijkheid blijven in zijn geabstraheerde weergave behouden.

Thema's als zee, waddengebied, moerassen

Loman werkt veel met temperaverf en inkt of potlood op papier. Kenmerkend voor de schilderijen van Marina Maas is haar kleurgebruik, waarmee zij de sfeer en de beweging van de uitbundige kleuren- en vormenrijkdom van de natuur typeert. Zij zoekt de abstracte kwaliteiten van deze natuurlijke, vanzelfsprekende beelden, waarbij zij snel en gedecideerd in de natte olieverf werkt.
Door haar rustige kleurgebruik roepen de landschapsschilderijen van Henny Ferwerda een gevoel van verstilling op. In thema's als de zee, het waddengebied en moerasachtige landschappen weet ze de werkelijkheid in lichtval en contrast op een gestileerde, abstracte wijze vast te leggen zonder daarbij de herkenbaarheid te verliezen. Ze werkt met acryl en een enkele keer met pastel krijt.
Het toegepaste keramiek van Laura Hilhorst is gedraaid met rood bakkende klei dat aan de binnen- en buitenkant voorzien is van een witte sliblaag met uitzondering van de voeten en randen. De kleurstelling van haar vazen, kannen en schalen is over het algemeen ingetogen; de decoraties zijn daarentegen intensief en uitbundig. In de beeldentuin achter de galerie zijn werken te zien van Erica van der Miessen, Henny Pasman, Dries Olthof en Jan Opdam.

Zomerexpositie tot en met zondag 23 augustus, pen vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak (06 51 11 23 90). Zutphenseweg 11.


www.deburgerij-vorden.nl