Na bijna 40 jaar neemt meester Gerard Rackmet afscheid van De Vordering.
Na bijna 40 jaar neemt meester Gerard Rackmet afscheid van De Vordering. Foto:

Meester Gerard Rack

verlaat basisschool 'De Vordering'

Vorden - Veertig jaar geleden startte meester Gerard Rackmet lesgeven. Hij begon op de St. Antonius-school in Kranenburg en twee jaar later maakte hij de overstap naar 'De Vordering'. Nu gaat hij, welverdiend, vervroegd met pensioen.

Een afscheidsochtend wilde hij wel maar dan één zonder 'toeters en bellen'. En, een ander belangrijk punt hierbij was voor hem: de kinderen mochten deze ochtend niet vergeten worden.
Zo zal een ieder zich ook meester Gerard herinneren: betrokken, belangstellend, altijd een luisterend oor, behulpzaam, in voor een grapje en wanneer het nodig was, gaf hij duidelijke de grenzen aan. Zijn persoonlijkheid zal op school dan ook zeker gemist gaan worden.

Afgelopen vrijdagochtend, op de laatste dag van het schooljaar, was het zo ver. Leerlingen, ouders/verzorgers en het team namen afscheid van hem. Om 9.00 uur verscheen Gerard, samen met zijn vrouw Mia, bij De Vordering. Lopend door de erehaag van leerlingen en collega's betrad hij voor het laatst als meester het schoolplein en de school.

Op het schoolpleinwerd hij, letterlijk en figuurlijk, in het zonnetje gezet. Er werd een klein woordje gedaan, er werd gezongen en er werden cadeaus overhandigd van de kinderen en ouders/verzorgers. Aansluitend was er in de hal van school een optreden van verteltheater 'WatVertelJeMeNu'. Een interactief optreden waar de kinderen erg van genoten maar zeker ook Gerard, zijn vrouw en collega's. Hierna was het de beurt aan de ouders/verzorgers om hem de hand te schudden. Over en weer werden herinneringen opgehaald en bedankjes en wensen voor de toekomst uitgesproken. Ook nu vergat Gerard de kinderen niet, tussendoor trakteerde hij hen op een heerlijk verkoelend ijsje. Iets voor 12.00 uur werd de afscheidsochtend en tevens het schooljaar afgesloten. Na het zingen van het schoollied, kreeg meester Gerard de schoolbel aangereikt en luidde hij de zomervakantie én zijn pensioen in.