Meten is weten.
Meten is weten. Foto: Alice Rouwhorst

Stichting Concordia organiseert voor tweede keer toernooi

Jeu de Boules brengt Franse sfeer

Baak – Stichting Concordia heeft voor het tweede opvolgende jaar een jeu de Boules toernooi georganiseerd op de baan naast het gebouw Concordia.

Heel even heerste er Franse sferen in Baak. Parasols bij gezellige zitjes, alpinopetjes en rieten hoeden, Franse chansons uit de luidspreker, wijn, stokbrood en kaas en af en toe het geluid van kaatsende ballen.
Alleen ontbrak de Franse zon en moesten de deelnemers het doen met wolken en af en toe een buitje. Maar dat kon de sfeer en het plezier niet bederven.

In totaal streden acht teams, bestaande uit drie personen om de titel.
Deze bestonden vooral uit mensen die al vaker het spelletje spelen. Maar ook een aantal nieuwelingen die de spelregels en de fijne kneepjes nog onder de knie moesten krijgen. Wedstrijdleider Albert ten Cate, die goed op de hoogte is van de spelregels, hielp en legde uit daar waar nodig.

Er werd fanatiek gestreden op de twee banen en af en toe moest zelfs de meetlat erbij gehaald worden om de ligging van de ballen te meten.

Onder het toeziend oog van de oprichter van de jeu de boulesbaan de heer Harry Coobs won team Helmich jr. met twintig punten na vier ronden de eerste prijs, een fles Franse wijn. Hoe kan het ook anders.