De Boeyink/Wisselink molen, Velswijk.
De Boeyink/Wisselink molen, Velswijk.

Culturele Atlas Zelhem

Kunstenaars gezocht

Regio - De Culturele Atlas Zelhem zoekt kunstenaars die de mooiste schilderijen kunnen maken van de voormalige zeven Zelhemse molens.

De Culturele Atlas Zelhem is een werkgroep van de Stichting Zelhems Erfgoed. Zij stelt zich ten doel schilderijen en foto's van kunstenaars die Zelhemse onderwerpen hebben vastgelegd in schilderij of andere kunstuitingen, aan te kopen en te exposeren. De stichting wil de zeven Zelhemse molens in hun glorietijd als schilderij aan hun collectie toevoegen.
Zij nodigen hier kunstschilders voor uit, om in overleg samen met hen hiervoor de mooiste zeven molens in het formaat 50x70 aan de collectie toe te voegen. Voor dit project zijn ook gelden beschikbaar gesteld door de werkgroep Zelhemse molens, eveneens vallend onder de Stichting Zelhems Erfgoed. De zeven Zelhemse molens staan afgebeeld op de website www.oudzelhem.nl onder Molens. Van al deze gemaakte werken, aangekocht of niet, zal de Culturele Atlas Zelhem in 2016 een zomerexpositie over molens gaan maken in de Galerie Bibliotheek Zelhem. Een Jury zal de ingestuurde werken gaan beoordelen. Schilderijen van andere molens binnen de gemeente Bronckhorst kunnen bij voldoende ruimte ook een plaats krijgen bij deze expositie.
Belangstellende kunstschilders die aan dit project aan mee willen werken, kunnen contact opnemen met H.M. Somsen, telefoon (0134) 621011 of mail: somsen@oudzelhem.nl.