Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Stichting Beheer Sport Vorden in beeld bij het Cooperatiefonds van de Rabobank

Vorden - De Stichting Beheer Sport(SBS) Vorden heeft een bijdrage gevraagd van het Coöperatiefonds om voorzieningen te treffen voor het opslaan van spelmaterialen en apparatuur voor onderhoud van de velden.

Om dit doel te bereiken zijn extra middelen nodig en dat kan wanneer de leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op de Stichting Beheer Sport Vorden.

Leden kunnen hun stem geven aan een project, waardoor een subsidie van het Coöperatiefonds mogelijk wordt. Om de stem uit te kunnen brengen kan men naar de site gaan van de Rabobank, maar nog veel handiger is het om via de site van VV Vorden te stemmen.

Aantal sportactiviteiten neemt toe
Het aantal sportactiviteiten op het sportcomplex neemt gestadig toe.

Naast het gebruik door de wielerverenigingen, cyclicross, oudejaars crossloop, scholen en voetbalschool voor de jeugd van Peter Jansen is de voetbalvereniging VV Vorden de hoofdgebruiker.

De groei is zodanig dat VV Vorden komend jaar met 4 teams meer aan de competitie begint.

Jeugdteams
Vooral is er een sterke groei bij de jeugdteams, maar ook het meisjes en damesvoetbal ontwikkelt zich sterk. De gemeente Bronckhorst concludeerde in haar beleidsplan Sport in 2010 dat rekening moest worden gehouden met een krimpscenario van het aantal leden.

Het tegendeel is waar, want de voetbalvereniging ziet een sterke toename van het aantal leden. Wellicht dat op langere termijn de instroom wat gaat dalen vanwege de vergrijzing van de Achterhoek en ook Vorden.

Sterke groei leden vooral bij jeugdteams

De Beheerstichting
De Beheerstichting van het sportcomplex faciliteert vanzelfsprekend de ontwikkeling van de sport in Vorden en daarvoor dient de opslagmogelijkheden van de spelattributen en apparatuur te worden uitgebreid. Onder het motto "alles onder dak" wil de stichting nog voor het nieuwe voetbalseizoen de accommodatie uitbreiden.

Goede voorzieningen komt de duurzaamheid van de materialen bovendien te goede. De stichting moet roeien met de riemen die het heeft en een bijdrage uit het Coöperatiefonds is dan ook meer dan welkom om de sport in Vorden nog beter te kunnen faciliteren.


www.vvvorden.nl