Rita en Wendy.
Rita en Wendy.

Inloopconcert Het Klavier

Vorden - Op 11 juli om 15.30 uur is er een inloopconcert bij Het Klavier in Vorden. De toegang is gratis!

Het concert begint met improviserend pianospel van pianist en eigenaar Jack van Dodewaard. Met zijn losse improviserende stijl ondersteunde hij het afgelopen seizoen onder meer enkele poëzie bijeenkomsten in Lochem en Vorden. In de kleine pauze is het werk van zijdeschilderes Wilma de Man te bewonderen. Zij exposeerde met haar werk bij Het Klavier tijdens de Kunst4Daagse. Daarna treden de Vordense zangeressen Rita en Wendy op met een kort gevarieerd programma ' Theatre Songs'.

Het inloop concert duurt een uurtje en na afloop is er de gelegenheid om van gedachten te wisselen over muziek, pianospelen en piano's. Het Klavier bevindt zich op Industrieterrein Het Werkveld, Ambachtsweg 2b, Vorden. Meer info op www.het-klavier.nl of facebook.com/hetklavier.


Deldens Buurfeest

Vorden - Buurtschap Delden maakt zich ook dit jaar weer op voor het jaarlijkse Buurtfeest. Vrijdagavond 3 juli is één van de bedrijfsgebouwen van de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg omgetoverd tot het Deldens Buurtcafé.

Gerrit Rossel, de koning van het vorig jaar, zal om 20.00 uur het eerste schot lossen voor het vogelschieten en dit is dan tevens het startsein voor de spelletjes en overige festiviteiten. Naast het gebruikelijke vogelschieten, schieten vrije en vaste baan en stoelendans zijn er tal van andere spellen voor jong en oud en is dit jaar het ouderwetse ringsteken weer nieuw leven ingeblazen. Na de spelonderdelen is er ruim de tijd voor gezelligheid en weerzien in het, voor de gelegenheid opgezette, Deldense Buurtcafé.

Kortom, een feest met traditie, maar ieder jaar toch net weer even anders. Het buurtfeest is gratis toegankelijk voor leden van de buurtvereniging. Natuurlijk zijn ook huisgenoten (met vriend/vriendin) en kinderen van harte welkom.


Klootschietmarathon en
Recreantentoernooi Vorden

Vorden - Het is een groot en gezellig toernooi voor een ieder die al een beetje kan klootschieten: de jaarlijkse Vordense Klootschietmarathon (10 kilometer) en Recreantentoernooi (5.7 kilometer) die Buurtvereniging Delden organiseert. Zondag 5 juli beleven beide klootschiettoernooien hun 27ste editie.

Men kan deelnemen in vier verschillende klassen: mannen, gemengd (minimaal twee vrouwen), vrije klasse (meerdere personen mogen lid zijn van een bond) en de recreanten klasse (alle teamsamenstellingen mogelijk). Een team bestaat uit tenminste drie en maximaal vijf personen. Per team mag een deelnemer lid zijn van de NKB, AKF of NKF. Er mag gegooid worden met allerlei klootschietmateriaal mits de kloot een doorsnee van minimaal vijf centimeter heeft. Er mag niet met zogenaamde 'hondenkloten' worden gegooid. Houten kloten kunnen gehuurd worden van Buurtvereniging Delden.

Deelname kost acht euro per team inclusief een kop koffie of thee. Start, pauze en finish vinden plaats bij de familie Scheffer, Nieuwenhuisweg 1 in Vorden. De marathon start om 10.00 uur en het recreantentoernooi om 12.00 uur. Halverwege het parcours is er een pauze. Inschrijving deelname voor 5 juli bij Dick Regelink, Deldensebroekweg 2 7261 PL Vorden, tel. 0575 551328.


Blaaskapel bij Ludgerus

Vierakker - Om de zomervakantie feestelijk in te luiden komt op zondagmiddag 5 juli a.s. de Blaaskapel Slanina-Cesta uit Voorst op het terras van het Ludgerus een concert geven.

Zij spelen vrolijke Egerländer volksmuziek met marsen en walsen uit noordwest Tsjechië. De toegang is gratis en het concert begint om 15.00 uur. Het Ludgerus aan de Vierakkersestraatweg 37 te Vierakker.


www.ludgerusgebouw.nl


Een 'Ont-Moeten' met het Leger des Heils

Vorden - Zondagavond 5 juli komt Ary de Ligt uit Zutphen iets vertellen over de geschiedenis en het werk van het Leger des Heils en de manier waarop hij zelf daar gestalte aan geeft en gaat geven.

Op dit moment is hij en ook zijn vrouw Jacqueline vrijwilliger bij het Leger des Heils met daarbij een functie als vrijwillig voorganger. Vanaf 23 augustus worden zij beiden fulltime voorganger / pastoraalwerker van het Leger des Heils in Zeeuws Vlaanderen en verhuizen ze naar Terneuzen. Het zal deze avond niet alleen gaan over de geschiedenis en het werk van het Leger des Heils, maar ook over persoonlijke roeping.
Het "Ont-Moeten" begint om 19.00 uur en is in het 'Achterhuus', (achter de Gereformeerde kerk) Zutphenseweg 13 in Vorden. Na afloop is er tijd voor gesprek en koffie.