Floris met fraaie beker en een zeker zo fraai delfts blauw herinneringsbord
Floris met fraaie beker en een zeker zo fraai delfts blauw herinneringsbord

Kampioen hengelsportfederatie Midden Nederland in het zoetwater hengelen jeugd

Floris van Zeeburg is federatie kampioen

Vorden - Floris van Zeeburg van HSV De Snoekbaars is federatie kampioen hengelsportfederatie Midden Nederland in het zoetwater hengelen jeugd en plaatst zich voor het NK op 5 september 2015 in Urk.

Om de jongens (Max, Twan, Ties, Tomas en Floris) goed op de wedstrijd voor te bereiden, was er voorafgaand aan de selectiewedstrijd een training gepland op vrijdagavond 5 juni. Deze verliep dramatisch, er werden door Ties slechts twee kleine visjes gevangen. Floris, die er vrijdagavond niet bij kon zijn, heeft de zaterdag erop zijn training in "De Puls" gemaakt, ook hier geen resultaat. Dat beloofde weinig goeds voor de wedstrijd.

Op zondag 14 juni was het dan zover, de selectiewedstrijd zoetwater hengelen van de Federatie Midden Nederland voor de jeugd. De jongens hadden allemaal naar deze dag toegeleefd, want het zal je maar gebeuren...plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Vanuit Vorden werd er om 7.30 uur in de morgen vertrokken naar het wedstrijdwater in Winterswijk. Alles was tot in de puntjes verzorgd en ook het weer was uitstekend. Plaats van loting vond plaats in de zaal/kantine van camping Het Winkel. Om 09.00 uur werden de wedstrijdkaarten uitgedeeld en ging iedereen naar het prachtige wedstrijdwater "De Puls". Deze selectiewedstrijd werd georganiseerd door Hengelsport Federatie Midden Nederland in samenwerking met WHV De Karper Winterswijk.

Om 9.30 uur mochten de jongens beginnen met de voorbereidingen: kist opbouwen, hengels optuigen, dobber uitpeilen, voer en aas klaarmaken. De oorspronkelijke voorbereidingstijd was twee uur, maar omdat iedereen ruim op tijd wedstrijdklaar was, werd er om kwart voor elf gestart met de wedstrijd. Er werd gevist in drie leeftijdscategorieën, namelijk: categorie A, B en C. Tomas Oonk, Ties Dekkers en Floris van Zeeburg visten in de categorie C (9 t/m 12 jaar). Twan Meppelink en Max Bruinsma visten in de categorie B (13 t/m 16 jaar).

Er werden door enkele deelnemers al snel een paar visjes gevangen, Tomas had ook al redelijk snel zijn eerste visje in het net liggen. Bij de andere vissertjes duurde het wat langer, uiteindelijk wist Ties door de tactiek wat aan te passen (vissen op half water) twee vissen kort achter elkaar te vangen. Niet lang daarna kon ook Max zijn eerste visje binnen halen. Floris en Twan hadden op dat moment nog steeds een nul te noteren. Twan had, bleek achteraf, een minder goede stek geloot en het zou een zware strijd worden om er nog iets van te kunnen maken, maar ook dat hoort bij het wedstrijd vissen. Tomas ving rustig door en had ondertussen al drie visjes in het net.

Floris en Twan stonden, met nog een half uur te gaan, nog steeds op de nul. Er werd van alles geprobeerd maar voor Twan leverde dat uiteindelijk helaas niets op. Floris had ook nog geen vis dus werd er alles op alles gezet om te proberen een brasem te verschalken. Een pier aan de haak en de onderlijn 20 cm op de bodem. Het was alles of niets. En, het werd alles, want 10 minuten voor het eindsignaal zakte de dobber van Floris onder het waterniveau. Floris tikte behendig aan en de vis was gehaakt. Uit het aantal centimeters elastiek dat uit de hengeltop van Floris kwam, bleek al snel dat het om een wat groter exemplaar zou gaan. Uiterst zorgvuldig werd de vis richting het landingsnet gedrild en uiteindelijk kon Floris een mooie brasem in zijn leefnet laten glijden, wat later genoeg bleek voor de eindoverwinning van de C klasse.
Na het eindsignaal ruimde iedereen zijn spullen op en keerde terug naar camping Het Winkel voor de prijsuitreiking. Daar wachtte hen een verrassing, iedereen kreeg een bord patat met snack en een consumptie, aangeboden door de federatie. Daarna volgde de prijsuitreiking.

Uitslag C- klasse
1e Floris van Zeeburg: 1810 gram.
9e Tomas Oonk: 530 gram.
11e Ties Dekkers: 520 gram.
Uitslag B-klasse
9e Max Bruinsma: 580 gram.

Na de prijsuitreiking werden er nog enkele foto's gemaakt van alle kampioenen en zijn we huiswaarts gekeerd. Ook werd er nog een foto gemaakt van het team van HSV de Snoekbaars (zie contact.nl). Het jeugdbegeleidersteam van HSV De Snoekbaars wil bij deze nog bedanken: de hengelsport Federatie Midden Nederland en WHV De Karper voor de uitstekende organisatie, maar natuurlijk ook de 'eigen' vissertjes Max, Tomas, Ties, Floris en Twan. Jullie hebben het uitstekend gedaan, alles eruit gehaald wat erin zat en zijn allemaal een mooie ervaring rijker. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn en langzaam maar zeker beginnen de inspanningen van de jeugdbegeleiders zijn vruchten af te werpen.

Voor Floris breekt er een nieuwe periode aan om naar uit te kijken. Het Nederlands kampioenschap, deze word gevist in de Urkervaart te Urk. Het jeugdbegeleiders team gaat er alles aan doen om Floris zo goed mogelijk voor te bereiden op dit kampioenschap.


Shirtsponsor VTP jeugdleden Coates
Poedercoatings in het zonnetje gezet

Vorden - Afgelopen week is de shirtsponsor van alle competitie spelende tennisjeugdleden van VTP, Erik Rakitow van Coates Poedercoatings, bedankt door de VTP jeugdcommissie.

Coates Poedercoatings heeft 4 jeugdteams van VTP Vorden in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar gesponsord in de voorjaars - en najaarscompetitie 2015. Daarvan zijn 2 teams, meisjes 11 t/m 14 en meisjes 11 t/m 17 jaar, kampioen geworden in de voorjaarscompetitie 2015. De najaarscompetitie begint na de schoolvakantie weer.

Shirtsponsor Coates Poedercoatings, Erik Rakitow en VTP jeugdleden.