Bezoekers bij Beeldentuin 15 A.
Bezoekers bij Beeldentuin 15 A. Foto:

Bezoekers KunstZondagVorden onder de
indruk van kwaliteit en inrichting exposities

Vorden - De afgelopen 14 juni gehouden KunstZondagVorden stond in het kader van buitengewoon bijzonder. Hoewel de dag grijs begon, brak steeds meer de zon door. Een uitgelezen dag voor de vele vakantiegangers in de omgeving van Vorden om er op uit te trekken om de kunstroute te volgen. Ditmaal kwamen opvallend veel bezoekers uit het westen van het land.

Sommigen waren toevallig in de omgeving, anderen waren vaste bezoeker van een van de deelnemende galeries en weer anderen combineerden een bezoek aan het nieuw geopende museum in Gorssel met een bezoek aan de kunstroute. Daarnaast kwamen ook veel bezoekers uit de directe omgeving van Vorden en verder uit Twente en de Achterhoek.

Allen waren aangenaam verrast door de kwaliteit en de inrichting van de exposities. Een bijzondere verrassing voor de KZV bezoekers was dat zij bij Beeldentuin 15 A als KZV bezoeker geen entree hoefden betalen. Op alle locaties ontstonden geanimeerde gesprekken tussen het oprecht geïnteresseerde publiek en de kunstenaars/vormgevers/galeriehouders over de werkwijze en inspiratiebronnen van de kunstenaars. Het ornithologisch laboratorium van de bij Galerie Agnes Raben exposerende kunstenaar Jan Hein van Rooy trok veel bekijks. De combinatie van een expositie in Galerie De Burgerij van Sebastiaan Brinkhorst en de openstelling van zijn atelier bleek een heel goede. In de galerie zag men de eindresultaten, in het atelier kon men in het gesprek met de kunstenaar alles te weten komen over het ontstaan van de beelden. Sommige bezoekers aan de KZV gingen zelfs over tot aankoop van een kunstwerk of een afspraak maakten voor een workshop door de kunstenaar. Organisatie, deelnemers en publiek kunnen terugkijken op een bijzondere KunstZondagVorden. Zet u 13 september alvast in uw agenda? Dan wordt de volgende KunstZondagVorden gehouden.


www.kunstzondagvorden.nl