De winnende Venetië-wagen van de Kerkstraat. Foto: Achterhoekfoto.nl
De winnende Venetië-wagen van de Kerkstraat. Foto: Achterhoekfoto.nl

Originaliteit en creativiteit bij natte optocht in Keijenborg

Keijenborg - De kermis in Keijenborg zit er weer op. Vier dagen gezelligheid met allerlei activiteiten. Jammer was dat de 50ste editie van de optocht in het water viel, nadat een wolkbreuk een eind maakte aan een periode van droogte. De regen mocht voor de deelnemers en de bezoekers de pret niet drukken.

16 grote wagens
Het aantal wagens was ten opzichte van vorig jaar fors gestegen. Liefst 16 grote wagens namen deel, maar ook de hoge kwaliteit viel op. Alle buurtschappen, verenigingen en vriendengroepen hadden er veel werk van gemaakt, zodat er weer allerlei creatieve en innovatieve technieken bewonderd konden worden.
Er was een enorme verscheidenheid en grote originaliteit onder de deelnemers. Van Peter Pan tot Zomercarnaval, van Night at the Museum tot Grüsse aus Kirchberg, van Venetië tot de Smurfen. Terug in de tijd ging het naar Typisch Jaren 70 en Make Love Not War. Red de Zorg ging in op de actualiteit, net als de start van de Tour de France in Utrecht.

Pipo-wagen
Opvallend was de Pipo-wagen, geheel in de stijl van de eerste optocht in 1966. Alle hoofdrolspelers uit die tijd waren van de partij: Pipo, Mammalou, Klukkluk, Dikke Deur en zelfs ezel Nononono. Pipo (Oscar Hermans) werd gespeeld door de zoon van de eerdere vertolker (Henk Hermans).

Spectaculair straattheater door U'mtata

Winnaar bij de grote wagens was 'Venetië, sprookjesachtige stad aan de lagune', waarmee de Kerkstraat de wisselbeker heroverde.

Grote wagens (zelfbouw):
1. Venetië – Kerkstraat – 973 punten, 2. De avonturen van Peter Pan en kapitein Haak – Past. Thuisstraat e.a. - 966, 3. Typisch jaren 70 – Geltinkweg / Koepelweg - 936, 4. Night at the Museum – Uilenesterstraat - 897, 5. Tiet veur zomercarnaval – C.V. de Keidarpers - 869. Bij de gehuurde grote wagens won de Hummeloseweg met de Torii van Japan.

Overige uitslagen:
Bij de jeugd won M&M's bij de loopgroepen en de Ontsnapte Draak bij de kleine wagens.
Night at the Museum won zowel de originaliteitsprijs als de publieksprijs. De aanmoedigingsprijs won 'Make love, not war' van de V.K.K.

Na de prijsuitreiking barstte het feest in de tent weer los. Hoogtepunt was het optreden van Boh Foi Toch.


www.kermiskeijenborg.nl