Het nationale kampioensteam van TTV Vorden.
Het nationale kampioensteam van TTV Vorden. Foto: Jan Hendriksen

Unicum in Vordense touwtrek geschiedenis

TTV Vorden Nederlands kampioen in 680 kg klasse

Vorden - Ongekend Vordens touwtrek succes afgelopen weekeinde tijdens de Nationale Kampioenschappen touwtrekken in Beltrum. Touwtrekvereniging Vorden zorgde voor een unicum. TTV Vorden werd namelijk nationaal kampioen in de 680 kilogram klasse. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Touwtrekkers Bond (NTB) werden de Nationale Kampioenschappen van verschillende klassen in één weekend gehouden. En dat pakte ongekend succesvol uit voor het Vordense team bestaande uit Bert Looman, Dick Schutte, Jan Bartels, Gerrit Uilenreef, Gert Jan Vliem, Arnold Winkels, Ard Reinders, Bennie Harmsen, Stefan Groot Nuelend en coach Hendrik-Jan Weenk.

"We hadden vooraf al wel het gevoel dat het er vandaag wel eens iets moois in kon zitten. Dit lukt alleen als alles meezit en dat deed het. Met toppers als TTV Eibergen, TTV Heure, Veens Boys en Vios Bisons Beltrum blijft het strijden tot aan het eind. Ze hebben er immers evenals ons allen hard voor getraind, daarbij denkende aan twee tot drie keer in de week", aldus teamspeler Bert Loman na afloop van het kampioenschap. De poule bestond uit negen topteams. In de laatste poulewedstrijd moest TTV Vorden aantreden tegen TTV Heure uit Borculo. Bert Loman: "De vereniging waarmee we samen trainen wat dan toch weer voor een extra strijd zorgde. Dat bleek doordat we elkaar niets cadeau gaven. Door strijd te blijven leveren wonnen we dan ook de wedstrijd en werden daarmee tweede in de poule. Hiermee plaatsten we ons voor de halve finales. Helaas begon het toen te regenen. Het kwam met bakken uit de hemel waardoor het veld in een modderpoel veranderde." In de halve finale trad TTV Vorden aan tegen Veense Boys welke met een persoon minder trok door ongepast commentaar op de scheidsrechter. Hiermee waren ze geen match voor TTV Vorden en wonnen de manschappen onder leiding van trainer Hendrik Jan Weenk deze wedstrijd ook eenvoudig en stonden ze met twee benen in de finale.


Lees verder op pagina ..??

"De finale hebben al vaker bereikt tijdens het NK. Helaas waren we altijd nog tweede geworden. Dus waren we extra gebrand om nu eens eerste te worden. De andere halve finale werd heftig gestreden tussen Vios Bison en Eibergen waar Vios Bison het sterkst bleek te zijn. In de finale hielden we ons bij de tactiek om Vios Bison goed onderdruk te houden waarmee we ondanks de gladde baan ze uit de gaten konden krijgen en de eerste trekbeurt wonnen. De tweede trekbeurt bleek een glibberig gebeuren te worden, maar door hoogte houden en de hakken goed vast te slaan konden we het goud binnen halen en daarmee werden we Nederlands kampioen in de 680 kilogram. Een unicum wat nog niet eerder door de vereniging is behaald", aldus een gelukkige Loman. Naast de succesvolle deelname in de 690 kilogram klasse nam TTV Vorden zaterdag ook deel in de 640 kilogram klasse. In deze klasse behaalde men een bronzen medaille.