St. Martinuskerk Baak.
St. Martinuskerk Baak. Foto: Alice Rouwhorst

Voor de benodigde financiële middelen is een aanvraag ingediend

Steun gezocht voor verbetering akoestiek

Baak - De Stichting Vrienden van de Parel van Baak vraagt leden van Rabobank Noord-Oost Achterhoek om hun stem in het coöperatiefonds uit te brengen op deze stichting.

De Stichting Vrienden van de Parel van Baak zet zich vrijwillig in voor het in stand houden van de prachtige St. Martinuskerk. Het gebouw is een aantal jaren geleden bij een grondige renovatie in tweeën gedeeld. In het ontstane lege achterste gedeelte organiseren De Vrienden van de Parel elk jaar activiteiten, zoals een plein- en kerstmarkt met hulp van een grote groep onmisbare vrijwilligers. Elke donderdagmiddag is de kerk van begin april tot eind september opengesteld voor bezichtiging van 13.30 tot 16.30 uur. Daarnaast organiseren ze samen met 'Podium Boak' enkele concerten in en rond de kerk.
De Stichting richt zich nu op de realisatie van een multifunctionele ruimte in het leegstaande deel van de kerk voor de gehele Baakse bevolking en omgeving. Voor het optimaal gebruik van de ruimte en voor het ontplooien van diverse evenementen en het geven van concerten in de toekomst is het noodzakelijk dat de akoestiek wordt verbeterd, verlichting, verwarming, toiletten en een keuken worden aangelegd. Als eerste wil de Stichting de akoestiek verbeteren. Samen met de Locatieraad, de Parochie HH. Twaalf Apostelen en Baaks Belang worden gesprekken gevoerd en plannen gemaakt om dit te realiseren.

Coöperatiefonds
Voor de benodigde financiële middelen is een aanvraag ingediend bij het Coöperatiefonds van de Rabobank Noord-Oost Achterhoek. Op de website www.stemophetcooperatiefonds.nl is het plan van De Stichting Vrienden van de Parel van Baak te vinden en kan tevens een stem worden uitgebracht. Alleen mensen met een rekeningnummer van de Rabobank Noord-Oost Achterhoek en als ze lid zijn kunnen stemmen. Rekeninghouders die nog geen lid zijn, kunnen dat osteloos worden via de website. Zie ook de advertentie elders in deze uitgave.

Afbeelding