De objecten zijn gemaakt in '60 voor de toenmalige ambachtsschool Doesburg.
De objecten zijn gemaakt in '60 voor de toenmalige ambachtsschool Doesburg. Foto:

Buitenexpositie met 70 keramische objecten van Jan Homan

Vorden - Op 14 juni vindt de manifestatie KunstZondagVorden plaats van 11.00 – 17.00 uur. Bij De Ezelstal, die als doelstelling heeft 'De kunst om niet te vergeten' is de binnen-expositie "schenkingen" met werken van Gradus Verhaaf, Jetty Homan en Jan Homan te bezichtigen.

Heel bijzonder is dit jaar de buitenexpositie van een 70 tal keramische objecten in hoog-reliëf van Jan Homan. Dit unieke kunstwerk is in de jaren "60 van de 20e eeuw in opdracht van de gemeente Doesburg door Jan Homan gemaakt voor de toenmalige ambachtsschool. Na afbraak van de school heeft het werk een aantal jaren op de gemeentewerf gelegen en is in 2006 geschonken aan De Ezelstal.

Na intensieve pogingen om het te herplaatsen bleek dit niet mogelijk. Het object is gigantisch, de totale oppervlakte bedroeg 6 / 10 meter. De opslag in kratten werd erg kwetsbaar. Daarom hebben we de indivuduele delen eruit gehaald en worden ze nu als unica te koop aangeboden, stuk voor stuk geweldig van kleurstelling en vormgeving. Het is prachtig voor in de tuin, op het balkon en zelfs binnenshuis.


www.ezelstal.net
www.kunstzondagvorden.nl