Harmonie Vorden laat u graag horen hoe de toekomst van de vereniging klinkt.
Harmonie Vorden laat u graag horen hoe de toekomst van de vereniging klinkt. Foto: Bernadet te Velthuis

Leerlingenorkest laat graag hun muzikale talent horen

Limonadeconcert Harmonie Vorden

Vorden - Op zaterdagmiddag 6 juni zwaaien de deuren van de grote zaal in het Kulturhus om 16.00 uur wijd open om heel veel publiek binnen te laten voor het limonadeconcert uitgevoerd door de leerlingen van Harmonie Vorden. Het leerlingenorkest onder leiding van Harry ten Brinke, de slagwerkleerling van Geert Jan Dijkerman en de blokfluitleerlingen van juf Jannie Bakker willen u graag laten horen hoe de toekomst van de vereniging klinkt. Daarnaast zullen een aantal leerlingen een solo optreden voor u verzorgen, zodat u met eigen oren kunt vaststellen dat er veel muzikaal talent is.

Zou je best een instrument willen leren bespelen maar durft de stap nog niet te maken, de leden van Harmonie Vorden dagen je uit om eens te komen kijken en luisteren. Na afloop van het concert kun je al je vragen kwijt en je eventueel aanmelden als leerling. De toegang is gratis dus dat mag geen belemmering zijn.

Ontdek ook welk instrument jij zou willen bespelen

Een instrument leren bespelen
Bij Harmonie Vorden kun je elk instrument leren bespelen dat in een harmonieorkest past. De keuze bestaat voor een deel uit blaasinstrument, zoals saxofoon, klarinet, trompet of dwarsfluit, maar ook leren drummen behoort tot de mogelijkheid.

Via Harmonie Vorden krijg je wekelijks privéles. De lessen worden zoveel mogelijk in het Kulturhus gegeven, de lestijden worden in overleg met de docent bepaald en natuurlijk wordt daar bij rekening gehouden met schooltijden. De instapleeftijd om muziekles te gaan volgen is vanaf ongeveer acht tot tachtig jaar. Een instrument aanschaffen hoeft niet, zolang je lid bent van de vereniging krijg je een muziekinstrument in bruikleen.

Er is hierop één uitzondering, wil je leren drummen dan zul je uiteindelijk zelf een drumstel moeten kopen. Wel krijg je een trommel en bijvoorbeeld stokken via de vereniging.

Noten leren
Kinderen die jonger zijn en niet kunnen wachten om noten te leren lezen, kunnen bij Harmonie Vorden terecht voor blokfluitlessen. Onder leiding van een ervaren juf leer je in een klein groepje de eerste beginselen van het samen muziek maken.

Deze lessen worden elke woensdagmiddag gegeven in het Kulturhus. Na een jaar blokfluitlessen heb je een redelijke basis kennis en kun je kiezen voor een ander instrument binnen de muziekvereniging.
Jeugd is de toekomst
Enthousiast geworden? Bij Harmonie Vorden staan ze je graag te woord en zijn ze altijd bereid vragen te beantwoorden. Je twijfelt nog? Maak een afspraak en kom eerst eens kijken en kennismaken met de vereniging en natuurlijk je mogelijke leraar.

Wil er in de toekomst een levendige muziekvereniging in Vorden blijven bestaan dan is de jeugd nu hard nodig. En onthoud, in de muziek geldt: jong geleerd is nooit verkeerd.

Meer informatie
Een e-mail kun je sturen naar; info@harmonievorden.nl of ga naar de website, hier zijn ook de telefoonnummers van de bestuursleden te vinden.


www.harmonievorden.nl