Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.
Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.

Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' bestaat dit jaar veertig jaar

Urker Mannenkoor 'Hallelujah' in Vorden

Vorden - Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' bestaat dit jaar veertig jaar. Het nog steeds in ledenaantal groeiende Gospelkoor gaat dit jubileum vieren. Op zaterdagavond 21 november zal er een jubileumconcert worden gegeven in de Christus Koningkerk, Het Jebbink 8 te Vorden. Naast het jubilerende Gospelkoor zal ook medewerking worden verleend door het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.

Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' had 40 jaar geleden een andere naam: Zanggroep 'Interchrist'. Na het 25 jarig jubileum in 2000 maakte het koor een nieuwe start met een nieuwe dirigent: Piet Piersma, een nieuw repertoire, een andere naam en veel nieuwe leden. In 2015 wordt opnieuw een jubileumjaar gevierd, het Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' bestaat 40 jaar.
Het Vordense Gospelkoor treedt in heel veel situaties op, zoals in kerken, zieken- en verzorgingshuizen, etc. De koorleden zijn woonachtig zowel in Vorden als in de wijde omgeving. "Het koor viert een feestje, veertig jaar in Vorden en wil dat dan ook vieren met het geven van een uniek jubileumconcert. Voor het te houden jubileumconcert is het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' uitgenodigd," vertelt Piet Piersma enthousiast. "Net als ons Gospelkoor brengt ook Het Urker Mannenkoor religieuze liederen ten gehore. Zij zingen heel veel Nederlandstalig en wat Engelstalig en bij ons is dat net andersom."
De geschiedenis van het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' gaat terug naar 26 januari 1897, wanneer een groep vissers start met het samen zingen van psalmen en christelijke liederen. Aanvankelijk heet het koor 'Oefening kweekt kunst'. In 1913 wordt de naam veranderd in 'Hallelujah', Looft den Heere. Nadat Urk door de inpoldering van de Zuiderzee aan het vasteland komt te liggen, treedt het mannenkoor meer naar buiten. Het is ook vandaag nog één van de bekendste koren van Nederland. Vanaf 1960 maakte het koor 30 langspeelplaten, 24 cd's en 10 dvd's. De leden, onder wie vele jongeren, repeteren op zaterdagavond, als de vissers thuis zijn. Tijdens de optredens dragen de circa 80 zangers de mooie klederdracht van het eiland. Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' staat sinds 2003 onder leiding van Bert Moll.
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Via de website van Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' zijn de kaarten à 12,50 euro in de voorverkoop te bestellen. Aan de kerkzaal zal 15,00 euro worden gevraagd. Bestel vroegtijdig de toegangskaarten, want vol is vol!


www.inspirationvorden.nl
www.urkermannenkoor.nl