Na elke 'omloop' werden de deelnemers door een 'stempeldame' van een stempel op de deelnemerskaart vvoorzien.
Na elke 'omloop' werden de deelnemers door een 'stempeldame' van een stempel op de deelnemerskaart vvoorzien. Foto: Jan Hendriksen

Vereiste was dat niet alleen de 'machines' voldeden aan de Wegenverkeerswet maar dat ook de deelnemers zich daaraan streng moesten houden

Eerste Wichmondse Spartametrace ludiek spektakel

Wichmond/Vierakker – Het was vooraf door 'De Mannen Van Af en Toe' (MVEAT) aangekondigd als een ludiek spektakel. En dat werd het Eerste Pinksterdag in Wichmond ook. Hoewel? In de loop van de dag werd er op het scherpst van de snede om de hoogste sportieve eer gestreden. In samenwerking met café D'n Olde Kriet (DOK) vond er zondag 24 mei van 9.30 tot 21.30 uur een heuse twaalf uur durende 'Spartametrace' plaats. Uniek in de regio. Met als hoogtepunt de doorgang van de 'opgevoerde' fietsen door het cafégedeelte van DOK. De penetrante brandstofgeur verdrong rond de bar de bierlucht. Het spektakel werd een doorslaand succes. Als het aan MVAET ligt komt er volgend jaar zeker een vervolg op de race. MVEAT is een club 'mansleu' die minder serieuze zaken naar een hoger plan willen tillen. En daar paste een Spartametrace natuurlijk bijzonder goed bij!

De meest ludieke teams met namen als Spartudara, La Ze Ma Lullen, Dukes uut Wichmond, Altied Vedan, Andurain, De Stugge Veer, Berma Rukkers, De Dorstige 2-Takt, Spartatje Met, Baker Boys en Spek en Bonen namen deel aan de race. Welgeteld zeventien teams in getal. Goed voor 68 razend enthousiaste deelnemers. Exact om 9.30 uur ging de race van start. Al rennend in de geest van de start van de bekende 24-uurs race van Le Mans gingen de deelnemers op pad. Het 'Tulpvormige' circuit, grotendeels door het buitengebied van Vierakker, had een lengte 6600 meter. Vereiste was dat niet alleen de 'machines' voldeden aan de Wegenverkeerswet maar dat ook de deelnemers zich daaraan streng moesten houden. En het moet gezegd worden. Iedereen hield zich aan de verkeersregels ondanks dat het Pinksterzondag 'barstend' druk was op de buitenwegen van Vierakker. Ook de discipline om in het rennerskwartier geen bier 'bij te tanken' werd hoog gehouden. En dat kan als een groot compliment worden gezien. "De deelnemers kennen hun verantwoordelijkheid. Ze helpen elkaar waar mogelijk is. Zie die uitgeklede Spartamet staan? Die is van Gerrit Borgman. Bijna alle onderdelen zijn voor de andere fietsten gebruikt die 'maleur' opliepen", zo wijst Frank ten Damme maar de fiets die samen met Gerrit Borgman, Naut Nijenhuis en Geert Harmsen het MVEAT team vormt.

Discipline 'niet bijtanken' in café werd volgehouden

Topsnelheid
Met de 'boek' over het stuur scheurde André Derksen over de Vierakkerse buitenwegen. Als top registreerde hij een snelheid van iets boven de dertig kilometer. "Maar dan moet je wel meetrappen." En dat ging niet altijd van een leien dakje. Derksen droeg evenals zijn teamgenoot Jan Borgman klompen aan zijn voeten.
Het team bestond verder uit twee vrouwen: Rianne Neerlaar en Annet Harenberg. Nog snel werd voordat de race werd afgevlagd de 'tank' van de fiets met nog wat brandstof bijgevuld. Intussen 'scheurde' Vordenaar Bob Keurentjes op zijn 'fiets' café D'n Olden Kriet binnen om zijn stempelkaart van het team De Dorstige 2Takt af te laten stempelen bij 'stempeldame' Lotte van Dam. 'Turfdame' Annet Dekker noteerde achter het team dat verder uit de Ruurloërs Michel Buiting, Arno Mennink en Jorik Wolsing en de Vordense 'monteur' Tom Berends bestond vervolgens het volgende streepje. Tot de teamleden van Spartatje Met behoorden Hans Jasperse, Daan Korporaal, Dominque Sins en Kars van Duuren. Gehuld in hun gele outfit gingen zo ook als een speer evenals Spartstief. Met nog een klein half uur voor de boeg kon het team bestaande uit Evelien Verheij, Nicole ten Damme, Mathijs Oonk en Carla Vije de overwinning met meer ontgaan.
Hoogste aantal
De met een bloemetjesslinger versierde 'renners' kwamen tot de hoogste aantal omlopen: 55 in getal. Goed voor de overwinning met een totale afstand van 333 kilometer gevolgd door DSG Racing met 53 ronden en De Dorstige 2-Takt met 51 ronden.