Ben Arts (23) werkt met plezier als vrijwilliger voor De Zonnebloem.
Ben Arts (23) werkt met plezier als vrijwilliger voor De Zonnebloem. Foto: Bernadet te Velthuis

Een praatje, een kop koffie en af en toe een klusje doen geeft hem veel voldoening

"Vrijwilliger zijn bij De Zonnebloem is cool!"

Vorden - Ben Arts (23) is naast zijn fulltime werkzaamheden bij een boerderij op Hackfort en De Vijfsprong, actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Hij is hiermee de jongste vrijwilliger bij de afdeling Vorden en dat bevalt hem prima: "ik kreeg een warm onthaal en voel mij er helemaal thuis".

Ben bezoekt zijn gast, de heer Van Asselt (87), regelmatig en heeft een goede klik met hem. Een praatje, een kop koffie en af en toe een klusje doen geeft hem veel voldoening. Daarnaast gaat hij regelmatig mee met excursies en daar geniet hij samen met de gasten van: "het is zo'n dankbaar werk en geeft mij ook veel plezier!". Die afwisseling spreekt hem het meeste aan in het werk voor De Zonnebloem.

Veel afwisseling en nog genoeg tijd over voor hobby's

Werken met oudere mensen
"Het werken met oudere mensen is cool", aldus Ben. Hij raadt alle jongeren aan om zich aan te sluiten bij de Zonnebloem.

Ouderen waarderen het namelijk enorm als er een jongere langskomt, een stukje met ze gaat wandelen en/of een klusje voor hen doet".
Tijd genoeg over
Ben verheugt zich op de komende activiteiten bij de Zonnebloem. Naast zijn fulltimebaan en de activiteiten voor De Zonnebloem, heeft hij ook nog tijd om te wandelen, te gamen, te skaten, te fietsen en te lezen; kortom alles wat andere jongeren ook doen.

Volgens Ben kan iedere jongere wel tijd vinden om mee te doen bij De Zonnebloem: hij is daar een sprekend voorbeeld van.

Kraam op meimarkt
Voor meer informatie kunt u bellen met het secretariaat: 0575-550956 of bezoek onze zonnige kraam op de grote Meimarkt van de Stichting de Veilingcommissie op 30 mei aan de Enkweg 11 te Vorden.

U vindt daar vrijwilligers die u alles kunnen vertellen over De Zonnebloem, u kunt er loten kopen, folders meenemen én meedoen aan een prijsvraag, dat is cool toch?