Utrecht Baroque Ensemble.
Utrecht Baroque Ensemble. Foto: Bernadet te Velthuis

Franse middag met Baroque ensemble in kasteel Hackfort

Ervaren musici geven
concert in intieme setting

Vorden - Het Utrecht Baroque Ensemble is een ervaren ensemble dat onbekende muziek onderzoekt en uitvoert op historische instrumenten. Op zondag 24 mei speelt het Utrecht Baroque Ensemble in kleine, intieme setting op kasteel Hackfort te Vorden, met Hilde van Ruymbeke als sopraan, Saartje Schrage op blokfluit en Elly van Munster op theorbe.

Aanvang van het concert is om 15.00 uur; voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 10,00 voor het concert; voor niet leden € 15,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

De musici spelen op 24 mei een Frans vroegbarok programma, met als hoofdmoot de Air de Coer van Michel Lambert (1610-1696) en Les Nations van Francois Couperin (1668-1733). Een echt Franse middag dus, met bijzondere Franse instrumenten.

De musici hebben hun sporen ruimschoots verdiend binnen o.a. het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en Cappriccio Stravagante.
Authentieke uitvoering
Het Utrecht Baroque Ensemble werd in 2014 opgericht door Saartje Schrage. De musici zijn allen geschoold aan gerenommeerde conservatoria in Europa en musiceren bij bekende internationale ensembles. Ze hebben zich gespecialiseerd in de uitvoering van deze Oude Muziek, waarbij het ensemble de authentieke uitvoeringen hiervan onderzoekt. Deze vaste groep musici brengt muziek ten uitvoer die zelden meer op concertpodia wordt gebracht. De muziek is geschikt voor een breed publiek.

Bijzonder cultuur erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo'n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.


Natuurmonumenten.nl/activiteiten