Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag), zondag 24 en maandag 25 mei (Pinksteren)

Opening van de tuinen van De Wiersse

Vorden - Op de open dag van donderdag 14 mei (Hemelvaart) geeft Romke van de Kaa om 11.00 en om 14.30 uur een bijzondere lezing over de varens van De Wiersse, met aansluitend een wandeling door de Wilde Tuin en langs de borders van de Lage Tuin. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren via wiersse@xs4all.nl.

De 16 ha. grote tuinen zorgen in deze maanden voor de meest verrassende ontdekkingen. Gedurende het voorjaarsseizoen kunnen bezoekers ervaren hoe combinaties van vaste planten, heesters, varens, vruchten en groentes zich ontwikkelen. Rond de Pinkstertijd zullen de geurrijke azalea's en de rhodondendrons zorgen voor een grote kleurenpracht.

Tuinbezoek tentoonstelling
Bij een tuinbezoek in de periode van 2 mei t/m 26 juli is in het Bouwhuis van De Wiersse een tentoonstelling te zien van werk van Frits van Amerongen. Meer hierover verderop in het Contact.

Op de open dagen worden lichte maaltijden geserveerd. Publicaties, waaronder Romke van de Kaa's 'De Wiersse, Beschrijving van de tuinen', alsmede bijzondere planten, worden verkocht. Entree € 6,50 p.p., kinderen tot 9 jaar gratis. Parkeren gratis. 10.00 tot 17.00 uur.
Rondleidingen in 2015
April t/m september: elke donderdag en iedere 1ste zaterdag van de maand (geen boeking vooraf nodig). Vertrek 10.30 uur vanaf het ijzeren hek aan de Wiersserallee. € 7,50 p.p. Honden worden niet toegelaten.

Speciale rondleiding (eventueel met lunch of thee): Wilt u met een groep bezoekers, buiten de gebruikelijke rondleidingen of open dagen, de tuinen van De Wiersse bezichtigen, dan kunt u voor meer inlichtingen of een afspraak contact opnemen met: tel. 0573 - 451409 of wiersse@xs4all.nl.


www.dewiersse.nl