Prachtige beeldentuin in een landelijke omgeving.
Prachtige beeldentuin in een landelijke omgeving. Foto: Bernadet te Velthuis

Opening zal worden opgeluisterd door een muzikaal optreden van The Captain

Oase van hedendaagse kunst bij A quadraat

Vorden - Kunst zien in een mooie landelijke omgeving bij A quadraat, galerie en beeldentuin, aan de Mosselseweg 12 in Vorden is weer mogelijk vanaf zondag 10 mei. Om 15.00 is de officiƫle opening van zowel de expositie met Hans Versfelt en Marti de Greef als de beeldentuin. De opening zal worden verricht door Jan Engels, wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Bronckhorst. De opening zal worden opgeluisterd door een muzikaal optreden van The Captain.

Onder de naam van The Captain opereren vier musici, die rootsrock hoog in het vaandel hebben staan. De muzikale missie heeft tot nu toe vier albums en gunstige kritieken opgeleverd. Vooral de reacties op het eerste album ' He's Back ' waren om over naar huis te schrijven. Er werden vergelijkingen gemaakt met Talking Heads, J.J. Cale, T.C. Matic en Captain Beefheart.

Exposities van 10 mei tot 5 juli
Bij de schilderijen van Hans Versfelt met zijn interieurs, landschappen, straatjes en pleinen in olieverf 'en plein air' kunnen veel bezoekers opnieuw genieten van het prachtige gebruik van zijn penseel. Marti de Greef schroomt niet zijn torsen te deformeren. Hij verheft zijn beelden boven het niveau van de simpele nabootsing van de werkelijkheid. Sterker nog, door weg te laten bereikt hij een vormentaal die onafhankelijk is van de wereld die zich rondom ons aandient en opdringt.

Permanente expositie
In de permanente ruimte is o.a. werk in olieverf te zien van Peter Harskamp en Pieter Knorr. Van Peter Harskamp zijn dat schilderijen met geabstraheerde vrouwen en mannen in helderen kleuren. Van Pieter Knorr zie je bloemen die ogenschijnlijk zo te pakken zij. Maar een geoefend oog merkt al gauw dat de bloemen hem ontgaan. Pieter laat je het geheim van het alledaagse zien.

Officiƫle opening beeldentuin door Jan Engels

Beeldentuin open t/m 13 september
Vanuit de galerie wandelt u direct de beeldentuin in. Een tuin die goed past in de landelijke omgeving. Vanuit de tuin is het coulissen landschap, zo typerend voor de Achterhoek, goed te bewonderen.
Dit seizoen staan er werken van de volgende kunstenaars: Mette Bus, Eric Goede, Jack van Iwaarden de Vreede, Hans Jouta, Marinus Klap, Jos Kuppens, Cees Meijer, Sytske Miedema, Chirstie Rusche en Henny Zandjans.

A quadraat, Mosselseweg 12 in Vorden. Tel. 0575 556456. Voor meer informatie raadpleegt u de website.


www.galerie-a-quadraat.nl