In de tuin in Engelse landschapsstijl zijn verschillende bezienswaardigheden.
In de tuin in Engelse landschapsstijl zijn verschillende bezienswaardigheden. Foto: Bernadet te Velthuis

Bloeiende borders, eeuwenoude bomen, antieke tuinbeelden en een regionale markt

Open tuinendagen Wildenborch

Vorden - Pronkende pauwen, bloeiende borders, eeuwenoude bomen, antieke tuinbeelden en een regionale markt. Wie daar van wil genieten, moet op zaterdag 16 en/of zondag 17 mei naar de 20 ha. grote tuinen van de Wildenborch komen. Van 10.00 tot 17.00 uur zullen de hekken wijd open staan om de bezoekers te ontvangen. In de verrassende tuin in Engelse landschapsstijl is een route uitgezet langs alle bezienswaardigheden: eeuwenoude bomen, spiegelende waterpartijen, zichtlijnen, de Hermitage (kluizenaarshut) en het verstilde oude zwembad. Ook leidt de route door de twee eeuwen oude beukenberceau en langs de gerenoveerde Borchvree, restant van het oude roofridderslot.

Hoogtepunt vormen de unieke monumentale beelden die kortgeleden zijn gereinigd en gerestaureerd. Zo is o.a. het prachtige beeld van Apollo en Daphne weer in volle glorie in de vierkante tuin te bewonderen. En vóór het huis houden twee statige sfinxen de wacht.

Beelden zijn gereinigd en gerestaureerd

Voor de kinderen speelt er langs de route een verhaal over Kabouterkoning Sassafras en zijn kabouters. Op het voorplein bij het koetshuis staat een twintigtal kraampjes met vele streekproducten zoals Achterhoekse wijn, biologische kaas en groenten, jams en chutneys, honing, aardbeien, kruidkoek, kaneelcake maar ook het Italiaanse ijs zal niet ontbreken. Verder is er een ruime keus aan vaste planten en éénjarigen, tuingereedschap, houten tuinmeubelen en nestkastjes, hoeden, originele opbergmappen en dozen, sjaals, natuurfoto's etc. Geen grote onpersoonlijke 'fair', maar een kleinschalige Engels aandoende streekmarkt. In de theeschenkerij bij het koetshuis zijn diverse drankjes verkrijgbaar met allerlei lekkernijen, waaronder de inmiddels fameuze 'Wildenborchers'. Voor de kinderen is er limonade.
Toegang tot tuinen en markt: € 5,-; kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeren auto's € 1,50; fietsers gratis. Honden kunnen niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd. Adres: Wildenborchseweg 20, Vorden.


www.wildenborch.nl