Rob Wentink met Quintus F1
Rob Wentink met Quintus F1 Foto: Willy Hermans

Gezellige en sportieve handbalochtend

Handbaltoernooi Quintus F1

Hengelo - Op 11 april heeft de F1 van handbalvereniging Quintus hun allereerste echte handbaltoernooi gehad in Sporthal de Pol in Gaanderen, onder leiding van hun coach Rob Wentink.
Zo konden de kinderen voor het eerst hun handbaltechnieken in een wedstrijd toepassen. Het was een gezellige en sportieve handbalochtend met Pacelli uit Zieuwent, De Gazellen uit Doetinchem, gastvereniging Minerva en SV Quintus uit Hengelo.


www.svquintus.nl


Sociï boekt eenvoudige zege op EDS

Wichmond - In het op één na laatste duel van het seizoen 2014/2015 ontving Sociï EDS uit Ellecom. Dit was de laatste thuiswedstrijd met trainer Hugo van Ditshuizen aan het roer, alle reden om hem te trakteren op drie punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de verhoudingen in het veld direct duidelijk. Sociï dicteerde het spel en EDS kwam niet in de buurt van het doel. Al na een minuut of vijf had Kevin Esselink de score kunnen openen, maar na een geweldige solo miste de afronding kracht. Enkele minuten later werd Esselink rechts in de zestien weggestuurd door Gert-Jan Loman, eerstgenoemde kon de bal vanaf de achterlijn voortrekken. Daar kwam Raymon Golstein inlopen om de bal beheerst binnen te schieten; 1-0. Sociï bleef domineren en kreeg legio kansen op de 2-0. Deze kwam er al in de 20e minuut uit een vrije trap van Stefan Roording die door de muur van richting veranderde; 2-0. Gezien het spelbeeld zat de wedstrijd daarmee in het slot. De verzegeling van het slot werd na een half uur aangebracht door Golstein die aan het eind stond van een prachtige aanval. Roy Eulink stuurde met een fraaie boogbal Gert-Jan Loman diep op rechts, Loman schatte goed in waar hij de bal neer moest leggen en koos voor de eerste paal. Daar kwam Golstein goed voor zijn man en tikte de 3-0 binnen. Dit was tevens de ruststand, alhoewel het zeker het dubbele had kunnen zijn.

In de tweede helft nam Sociï wat gas terug en zakte ook EDS wat meer in. Dit zorgde ervoor dat het duel een stuk minder aantrekkelijk werd. Het aantal kansen was dan ook op één hand te tellen. Marco Vreeman kon een voorzet van Gert-Jan Loman net niet binnenkoppen bij de eerste paal, Daan Loman zag een pegel uit de kruising geranseld worden door de keeper. Ook Gert-Jan Loman kreeg nog een uitgelezen kans op de 4-0, maar ook hij trof de keeper op zijn pad. De verdediging van Sociï stond uitstekend en kwam nimmer in de problemen. Het zal niet vaak voorgekomen zijn dat keeper Henry Vreeman vrijwel schoon van het veld stapte. Dat deed hij uiteraard met 'de nul' op zak, de eindstand was 3-0. Trainer Van Ditshuizen was getrakteerd op drie punten, alle reden voor hem om te zorgen voor het eerste rondje. Volop tevreden gezichten dus in Wichmond.

Volgende week speelt Sociï de laatste wedstrijd van het seizoen bij Anadolu. Het zal de allerlaatste wedstrijd uit de historie van de club uit Eerbeek zijn. Sociï gaat zijn best doen om het verhaal als een nachtkaars te doen uitgaan. Aanvangstijd van deze wedstrijd is 14.00 uur.

Kijk voor alle uitslagen en het programma van Sociï op de website.


www.svsocii.nl


Cheques voor drie zwembaden

Baak - Op woensdagavond 22 april kwamen de leden van Lionsclub Bronckhorst naar Pepe voor de uitreiking van maar liefst drie cheques. Een van de doelen van dit jaar was het drietal geprivatiseerde zwembaden: In de Dennen Vorden, Het Elderink Hengelo en het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen. Elk zwembad mocht 1000 euro in ontvangst nemen.

De presidente van de Lionsclub Bronckhorst, Adriana Achterkamp legde uit dat de Lions elk jaar doelen vaststellen, waarvoor ze zo'n 5000 euro willen uitgeven. Dit jaar werden vele tulpen huis-aan-huis verkocht en de opbrengst hiervan stond voor het doel dichtbij huis: de drie zwembaden.

Initiatiefneemster voor dit doel was Lionslid Hanneke Gosselink.Het idee ontstond om een fietstocht te organiseren langs de baden, met bij ieder bad activiteiten voor verschillende doelgroepen. Het resulteerde in een Tribadlon, gehouden op 30 mei. De aftrap was juist in deze week gepland: de Nationale Sportweek.

Oud-burgemeester van Zelhem en Bronckhorst Henk van der Wende vertelde dat in zijn tijd heel weinig reuring was. De zwembaden kregen hun jaarlijkse bijdragen. "Het liep allemaal redelijk gesmeerd." De vraag of de gemeente zich het behoud van alle zwembaden kon permitteren kwam in een stroomversnelling, mede door de economische crisis. "De gemeente moest het met aanzienlijk minder middelen doen. Het betekende privatisering, dat was het sleutelwoord." Van der Wende vond het een opgave om de zwembaden in private handen te exploiteren.

"Maar zoals het in de gemeente Bronckhorst, en trouwens in de hele Achterhoek over het algemeen gaat, er zijn altijd mensen die zeggen: deze uitdaging pakken we op, we gaan er plannen voor ontwikkelen in goed overleg met de gemeente en we maken er het beste van. En dat is jullie gelukt!"

De vertegenwoordigers van de zwembaden vertelden in het kort hoe het traject van privatiseren van hun zwembaden in zijn werk is gegaan. Ernst Jan Somsen: "Het is de opdracht van jullie als bestuur om het zonnestralen te laten regenen. Ik hoop dat wij daarmee een beetje helpen."

De zwembaden hadden al een doel voor het geld van de cheque. Annette Kok en Karin Overdiep van Zwembad Het Elderink: een digitaal rooster voor vrijwilligers, een AED cursus, bewakingssysteem voor het bad en eventueel een muziekinstallatie. Wolter Ziggers en Marieke van Loo van In de Dennen: de midgettgolfbaan renoveren. Marijke Melsert en Jaap van de Vosse van het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen: een zwemloopmat over het zwembad aan van 15 meter.