Het spelen in de zandbak is voorlopig niet mogelijk.
Het spelen in de zandbak is voorlopig niet mogelijk. Foto: Bernadet te Velthuis

45 verdrietige kleuters op basisschool 'De Vordering'

Glas in zandbak maakt spelen onmogelijk

Vorden - De 45 kleuters van basisschool 'De Vordering' zijn momenteel niet blij. Zij kunnen namelijk tijdens het buitenspelen niet in de zandbak. Niet omdat er geen zand in zit maar omdat het te gevaarlijk is. Gevaarlijk in de zandbak? Ja, helaas wel.

De school en omwonenden hebben in de avonduren en in het weekend veel overlast van jongeren. Niet alleen geluidsoverlast maar ook vandalisme. Een korte opsomming van de lange lijst: bladvangers verdwijnen van het dak, muren die beklad worden, de picknicktafel van de kinderen wordt kapot gemaakt etc. Hier blijft het echter niet bij.

Elke dag moet er voor schooltijd een ronde gemaakt worden om lege (drank)flessen en glasscherven op te ruimen. Het zelfs zover dat er in de zandbak van de kleuters niet alleen glas wordt gegooid maar ook kapotte flessen worden begraven! Dit levert zulke gevaarlijke situaties op, dat de school genoodzaakt is de kleuters niet meer te laten spelen in de zandbak. Heel erg jammer. Uiteraard is de politie van deze situatie op de hoogte gebracht. Zij gaan meer surveilleren en waar nodig actie ondernemen. Met deze publicatie en de hulp van de politie wordt hopelijk snel resultaat behaald zodat de kleuters binnenkort weer veilig kunnen spelen in de zandbak.