Daniëlle Stokkers van Kanjers voor Kanjers (l) neemt de cheque in ontvangst.
Daniëlle Stokkers van Kanjers voor Kanjers (l) neemt de cheque in ontvangst. Foto: Bernadet te Velthuis

Mooi bedrag namens Oudejaars Crossloop geschonken aan Kanjers voor Kanjers

Vorden - Het bestuur van de Stichting Oudejaars Crossloop heeft de balans opgemaakt van de Oudejaars Crossloop Vorden op 27 december 2014. Het bestuur is zeer tevreden over de wedstrijd van het afgelopen jaar, met 531 deelnemers aan de start op de 5, 10 of 15 km. De meest lopers komen uit de directe regio en met ruim 50 deelnemers uit Vorden zelf is de organisatie dik tevreden.

De opbrengst van de Oudejaars Crossloop Vorden is net als andere jaren weer gedoneerd aan de Achterhoekse stichting "Kanjers voor Kanjers". Afgelopen week kon voorzitter Wilbert Menkveld vergezeld door medebestuurslid Han Bruggert maar liefst € 1.798,- overhandigen aan Daniëlle Stokkers van Kanjers voor Kanjers. De Kanjers ontvingen de financiële bijdrage met open armen en gaan hier weer mooie doelen in de Achterhoek mee realiseren.

Onder het motto 'Omdat je als kind spelen mag'

De stichting Kanjers voor Kanjers organiseert, onder het motto 'Omdat je als kind spelen mag', activiteiten voor kinderen die niet in staat zijn om te spelen en te sporten. Of de oorzaak nu is dat ze nooit iets extra's krijgen omdat er geen geld is, dat ze langdurig ziek zijn, een handicap hebben of uit huis geplaatst worden, maakt niet zo veel uit: ieder kind heeft recht op spel en sport. Kanjers voor Kanjers zorgt ervoor.

Niet door geld te geven, maar door het met middelen te organiseren. Kanjers voor Kanjers krijgt haar financiële middelen door giften zoals die van de Oudejaars Cross Vorden. Een recent project is de aanpassing van het klimbos in Ruurlo zodat ook kinderen met een handicap van het klimbos gebruik kunnen maken. Een prachtig initiatief.

Dit najaar is de 35e editie van de Oudejaars Crossloop Vorden op woensdag 30 december 2015 en de organisatie hoopt dat u dan ook weer aan de start staat en tevens op deze manier een bijdrage te leveren aan de stichting Kanjers voor Kanjers. Vanaf 1 september 2015 kunt weer voorinschrijven via de website.


www.oudejaarscrossloop.nl
www.kanjersvoorkanjers.nl