Vrolijk gingen de kinderen op pad en werden door papa's en mama's uitgezwaaid.
Vrolijk gingen de kinderen op pad en werden door papa's en mama's uitgezwaaid. Foto: Bernadet te Velthuis

Wandelen voor water tijdens Koningsspelen 2015 op Het Hoge in Vorden

Vorden - Afgelopen vrijdag 24 april vonden de Koningsspelen plaats op school Het Hoge in Vorden. 's Ochtends om 8.30 uur vond eerst een openingsdans plaats op het podium van het sportplein. Daarna was het tijd voor een Koninklijk ontbijt.

De verschillende groepen gingen allemaal naar hun eigen klas om daar te genieten van een heerlijk ontbijt. Het werd een vrolijke boel, vooral omdat alle kinderen volledig in de stijl van Koningsdag waren aangekleed met oranje kleding, mooie rood-wit-blauw vlaggetjes op de wangen en zelfs versierde kroontjes.

Wandelen voor water
Het ontbijt was een goede bodem voor de activiteit daarna, want vanaf 9.30 uur gingen de kinderen op pad voor 'Wandelen voor water'. Wandelen voor water is een geweldige actie van Simavi om aandacht te vragen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden.

De kinderen hebben geleerd dat water uit de kraan zoals men dat in Nederland kent, niet voor iedereen in de wereld is weggelegd. En dat in vele landen de vrouwen en kinderen vaak uren moeten lopen voor drinkwater. Hier willen Simavi en Het Hoge iets aan doen!

Gastles waterproblematiek
De kinderen van alle groepen hebben op 30 maart een gastles gekregen over water in Nederland en in ontwikkelingslanden. De kinderen hebben inzicht gekregen in de waterproblematiek in de wereld. Het thema waar onze Koning zich jarenlang voor heeft ingezet, vandaar de combinatie met de koningsspelen.

Rugzak vol met waterflessen
Tijdens de koningsspelen zijn alle kinderen van de school gaan wandelen met een rugzak gevuld met waterflessen. Hierdoor ervaren ze hoe het is voor kinderen in ontwikkelingslanden om te moeten lopen voor drinkwater. Bovendien hebben de kinderen met deze loop geld opgehaald voor Simavi, want ze lieten zich voor een vast bedrag (voor de gehele wandeling en niet per rondje) sponsoren door familie en vrienden. Per groep was er een route uitgezet en werd bepaald met hoeveel liter water zij op pad moesten. Onderweg deelde de Oudercommissie iets lekkers en wat te drinken uit.


www.simavi.nl/wandelenvoorwater

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding