Verschillende tempels, Boeddhabeelden, alsmede prachtige sneeuwlandschappen

PCOB op reis door China en Tibet

Vorden - Donderdagmiddag hield de PCOB afdeling Vorden en omstreken de maandelijkse bijeenkomst in zaal de Soos (Dorpscentrum) te Vorden. Voorzitter Fred Midden kon een redelijk aantal belangstellenden welkom heten.

Hij opende met de overdenking in de 40-Dagentijd met de Intocht in Jeruzalem met de kinderen die Hosanna riepen voor de zoon van David. Daarna ging hij voor in gebed. Hierna heette hij de aanwezigen hartelijk welkom, in het bijzonder de inleiders Arie Niks en Ina Timmer uit Doesburg. Verder gaat hij in op de parkeerproblemen in Vorden. Op 23 april hoopt hij het voorzitterschap neer te leggen.

Hierna roept Ton Knevel iedereen op om vrijdag 22 mei deel te nemen aan de middagexcursie naar Laren (gld.) en daar de glasblazerij te bezoeken. Dit uitstapje zal worden afgesloten met een etentje in de Zonnebloem te Lochem. Deelnemers kunnen zich opgeven bij mevrouw Anneke Rigterink ( tel.552933).

Hierna is het tijd voor een boeiend betoog van Arie Niks over een reis van 6 weken aan China en Tibet, vergezeld van prachtige beelden. De verschillende landschappen en kloosters van de 17.000 km lange tocht komen aan de orde. De reis begint In Beying (Peking) op het plein van de Hemelse vrede en de bekende foto van Mao. Waarom is deze wrede heerser zo geliefd, die zoveel moorden op zijn geweten heeft.
De tocht begint bij de 60 km verder op liggende grote Muur (6350 km lang en in 600 jaar gebouwd) en het Zomerpaleis. Daarna ging de reis verder naar Lhasa in Tibet. Daar werd een rondreis gemaakt in een klein bus met eigen gids.
Ook werd het Himalaya-gebied doorkruist met een hemeltrein (8 km boven het gebied). Hier heeft de Dalai Lama gewoond, maar is naar India gevlucht. Verschillende tempels en Boeddhabeelden werden getoond, alsmede prachtige sneeuwlandschappen. De reis werd beƫindigd in de wereldstad Hongkong. Bij de vragen op dit prachtige verhaal bleek dat de mensen in Tibet gemiddeld 58 jaar worden.

De voorzitter was de tolk van de aanwezigen om de inleiders hartelijk te danken voor de prachtige beelden en goede informatie. Als dank werd de bekende enveloppe overhandigd.
Met het zingen van 'Wat zal de wereld mooi zijn op die dag' werd deze geslaagde bijeenkomst beƫindigd.