De popquiz van Tom Blomberg (l.) met de Masker Op? Masker Af!-ronde.
De popquiz van Tom Blomberg (l.) met de Masker Op? Masker Af!-ronde. Foto: Liesbeth Oukes

Tom Blomberg's Popquiz gewonnen door Team Zonder Naam

Vorden - Zaterdagavond 28 februari beleefden liefhebbers van muziek een geweldig sfeervolle avond in 't Proathuus. Daarnaast kraakten de deelnemers van de popquiz veel muzieknoten om de kennisvragen, gesteld door Tom Blomberg te beantwoorden en zo de punten te verdienen.

De quiz bestond uit vijf ronden. Per thema liet Tom Blomberg verschillende, herkenbare muziekfragmenten horen. Deelnemende teams waren De Rutten, Team Zonder Naam (TZN), Linderockers, Piet Paaltjes, Plotseling Boys en Wah woi dan. Op de verschillende categorieën zetten de teams hun joker in, wat het puntenverloop extra spannend maakte. De deelnemende teams herkenden de fragmenten en schreven de titel en naam van de artiest op de lijst, maar het ging ook om de parate kennisvraag. Wat was de naam van de zanger, welke titels gingen vooraf aan deze hit of voor welke bioscoopfilm is deze muziek geschreven?

Bijzonder hilarisch was de Masker Op? Masker Af!-ronde, waarbij van elk team één persoon naar voren kwam en met het masker de antwoorden moest geven op een stelling. Al na de eerste vraag, over de optredens van Anouk dit jaar, stond nog maar één deelneemster vooraan. Alleen zij haalde extra punten binnen voor haar team.

Tom Blomberg vervulde niet alleen de rol als quizmaster, maar ook die van jury. Daarom zat hij na elke ronde met de stapel formulieren op schoot de antwoorden na te kijken. Tijdens de pauzes moesten de teams de titels raden van vier verborgen LP-hoezen. Op het scorebord werden daarna de punten opgeteld.

Henk en Marga van 't Proathuus genoten van deze gezellige avond. Zij kregen extra complimenten van twee in Zoetermeer wonende Hagenaars. "We hebben het nog nooit meegemaakt, in zo'n plaatselijk café waar de tijd stil heeft gestaan en we ons wanen in de jaren '60. Het leek ons onwijs leuk om een keer mee te doen. We hebben hier ontzettend lekker gegeten. Het is gastvrij," zo zeiden zij. Een van hen gaf dit weekend cadeau aan zijn broer, als tip van hun zus. De broers logeerden in Bed & Breakfast ecoLinde en fietsten ook de Achtkastelenroute op een tandem. "Tot nu toe kan onze dag niet stuk," lachen zij. "Het is hier rustig, gemoedelijk, ongedwongen. Ik ken niemand, maar het lijkt alsof ik ze al heel lang ken."

Na een stevige strijd eindigde het 'Team Zonder Naam' (TZN) uit Doetinchem als winnaars. Zij behaalden 137 punten. Ze onttroonden de winnaars van vorig jaar, 'Linderockers', die 107 punten behaalden.

Bijzonder hilarisch was het Masker Op? gedeelte