Kunstwerk beeldend kunstenaar Ingeborg ten Hoopen
Kunstwerk beeldend kunstenaar Ingeborg ten Hoopen Foto: Bernadet te Velthuis

Na Pulchri Studio Den Haag werk van Ten Hoopen nu in Galerie De Burgerij

Vorden - Zaterdag 7 maart vanaf 15.30 uur vindt in Galerie De Burgerij de opening plaats van de expositie 'Finding comfort amidst chaos' van beeldend kunstenaar Ingeborg ten Hoopen. Charlotte Flore Rommerts, kunsthistorica & Art Advisor NN Group leidt de tentoonstelling in. Voorafgaand aan deze expositie toonde Ten Hoopen een deel van deze serie in de Pulchri Studio in Den Haag.

Deze bijzondere expositie bestaat uit twee delen: een Wunderkammer met diverse objecten en gedichten en in de hoofdruimten van de galerie schilderijen en sculpturen in brons. Als inspiratiebron stelde Ten Hoopen zich de vraag: "Waar kunnen wij, te midden van de chaos van de huidige tijd, troost, momenten van contemplatie en helende stilte vinden?" De serie innerlijke landschappen verwijst naar de troostende aspecten van de natuur. Haar werken getuigen van een sterke natuurbeleving, fascinatie voor organische processen en behoefte aan reflectie en introspectie.

Kenmerkend voor het werk van Ten Hoopen zijn de vele minutieuze details die de beschouwer ontdekt als men het werk dicht nadert. De expositie is nog te zien t/m 19 april 2015 op vr-zo van 13.00 tot 17.00 uur (en op afspraak), Zutphenseweg 11, Vorden. Tel: 06 51112390, toegang gratis.
Voor meer informatie, zie de website.


www.deburgerij-vorden.nl