Esther Tuinman kon in de 58ste minuut een tweede tegendoelpunt voorkomen

Ratti dames winnen in Groenlo

Kranenburg - Afgelopen zondag reisden de dames van Ratti af naar Groenlo. De thuiswedstrijd was toentertijd een uitslag van 6-5, een spannende wedstrijd. In Groenlo begon Ratti sterk, met meteen een kans in de eerste minuut.

Lianne ten Have kreeg de bal in de voeten voor de zestien, de bal ging helaas naast. Vijf minuten later viel het doelpunt aan de andere kant, 0-1. Al gauw kwam de wederaanval. Els Berenpas gaf een pass op Jessica ten Elshof, die vervolgens een schot op doel lost. De keepster schoot de bal tegen Ratti aanvalster Marieke Tuinman, die zo een doelpunt maakte, 1-1.
In de 25ste minuut kwam een grote kans, Els Berenpas legde de bal terug op Tessa Bruggink die de bal tegen de kruising schoot. De bal ging over en weer en er werden kansen gecreëerd. Voor rust kreeg Els Berenpas nog een grote kans, maar maakte deze niet af. Ruststand 1-1.

De tweede helft begon Ratti weer scherp, met meteen een schot op het doel. Tien minuten later zette Esther Menkveld de corner voor en Petra Wentink schoot de bal in het net: 2-1. In de 58ste minuut kregen de dames van Groenlo nog een grote kans maar dankzij Esther Tuinman kon een tegendoelpunt voorkomen worden.

Eén minuut na de aanval van Groenlo kreeg Marieke Tuinman een lange pass naar voren, waar zij de bal strak langs de keepster schoot, 1-3. Even later nam Laura Verstege een vrije trap, de bal kwam in de voeten van Jessica ten Elshof. Jessica schoot op het doel, maar ging net voor langs. Gelukkig was Petra Wentink alert en liep de bal in het doel, 1-4. In de 79ste minuut was er weer een aanval van Groenlo, maar deze werd naast het doel geschoten. De laatste tien minuten werden uitgespeeld en de stand bleef 1-4. Volgende week een thuiswedstrijd tegen de dames van Witkamp.