Edwin Benne en de trainers van Dash
Edwin Benne en de trainers van Dash Foto: Bernadet te Velthuis

Ex-bondscoach en international van het Nederlands Volleybalteam te gast bij Dash

Edwin Benne schoolt Dash trainers bij

Vorden - Afgelopen vrijdagavond was Edwin Benne (ex- bondscoach en – international van het Nederlands Volleybalteam) te gast bij Dash om een clinic te geven voor alle Dash trainers.

Na een korte presentatie over het komende WK beach en EK dames (waarover binnenkort meer informatie op de Dash website) behandelde Benne diverse thema's die door de trainers werden aangedragen. Daarbij puttend uit zijn lange ervaring als topcoach en –speler.

Na dit theoretische deel stonden 12 meiden van Dash D2, 3 en 5 klaar om als proefkonijnen te dienen. Na een warming up waarvan de meeste toeschouwers al spierpijn kregen, liet Benne vervolgens diverse trainingsvormen zien waarbij de nadruk lag op bewegen en bal volgen. En bij bal volgen niet 1 maar vaak 2 en soms wel 3 tegelijkertijd!

Na afloop werd er natuurlijk nog een groepsfoto gemaakt. Meer foto's, gemaakt door Hans Gerritsen, zijn te zien in de fotogalerij op de website.
Al met al een zeer geslaagde clinic waarbij ook nog speciale dank naar Evelien Legtenberg en Gerard van Laar die het geheel voortreffelijk georganiseerd hebben.


www.vvdash.nl