Mooie aanval Heren B1 van Quintus tegen Minerva.
Mooie aanval Heren B1 van Quintus tegen Minerva. Foto: Liesbeth Oukes

Veel publiek voor wedstrijden handbalvereniging SV Quintus

Hengelo - Zaterdag 8 februari speelden de teams van Handbalvereniging SV Quintus hun wedstrijden in Sporthal De Kamp. De resultaten waren wisselend, maar voor het publiek vielen er deze zondag veel wedstrijden te bekijken.

Quintus E1 ontving Duiven E1. De jongens leverden weer een spannende wedstrijd. De verdediging stond als een huis en Duiven kwam er maar af en toe door. Rustand 3-2. In de aanval was het vooral aan het eind van de wedstrijd weer onrustig. Er kwamen een paar breakouts van Duiven. Eindstand 7-6.
De meiden van de E2 mochten vandaag aantreden tegen het sterke Paccelli E2. Quintus begon de eerste helft sterk en ze speelde de bal goed rond, ook de verdediging en met name de keeper was vandaag zeer sterk. Ruststand 3-1. In de tweede helft veranderde de tegenstander van tactiek. Quintus bleef slim spelen en de eindstand was daarom ook zeer verdiend 5-2.

De jongens D1 speelden een lekkere wedstrijd tegen HV Angeren D1, alleen ging de bal wel rond maar niet in het doel. Tussenstand 1-5, eindstand 5-11.

Quintus D2 speelde vandaag een zeer goede thuiswedstrijd tegen Blauw Wit D1. De meiden waren aanvallend en verdedigend te sterk voor de tegenstander. Ze lieten zien hoe goed ze nu samen werken en toonden het publiek mooie uitgespeelde acties. Ruststand 9-1, eindstand 18-3.

De HB1 speelde tegen Minerva HB1. Deze tegenstander begon sterk, maar na tien minuten begon Quintus in te lopen, maar dat was eigenlijk net te laat. In de tweede helft stond de verdediging goed en het thuisteam liep goed in op de tegenstander. Ruststand 3-9, eindstand 10-14.

Quintus dames 1 was wederom te sterk voor de tegenstander, Blauw Wit DS2. Het thuisteam wist goed druk te zetten. In de aanval werd er goed individueel gelopen en de kansen goed benut. Ook verdedigend stonden ze sterk en met wederom goed keeperswerk is er verdiend gewonnen. Ruststand 1-4, eindstand 20-8.

De Heren 1 van Quintus moesten aantreden tegen nummer 2, The Flyers HS1, uit Wijchen. In een gelijkopgaande eerste helft verzuimde Quintus uit te lopen. Er waren vele kansen, echter telkens stuitten de Hengeloƫrs op de uitstekende keeper van de tegenpartij. Dit resulteerde in een 7-8 ruststand. In de tweede helft volgde een zelfde spelbeeld. Twee gelijkwaardige teams, weinig doelpunten. Eindstand 14-14.