Natuurmonumenten overhandigt nieuwe kleding aan het bestuur van IJsvereniging Vorden.
Natuurmonumenten overhandigt nieuwe kleding aan het bestuur van IJsvereniging Vorden. Foto: Liesbeth Oukes

Vijftigjarige IJsvereniging gaat Challenge aan met Natuurmonumenten

Felicitaties en nieuwe kleding voor

jubilerende IJsvereniging Vorden

Vorden - IJsvereniging Vorden hoopt dat het flink gaat vriezen. De vereniging mag in 2015 alweer haar 50 jarig bestaan vieren. Zolang er niet geschaatst kan worden is er echter weinig reden tot feest. Gelukkig zijn er twee lichtpuntjes met samenwerkingspartner Natuurmonumenten: de sponsoring van de nieuwe kleding voor de bestuursleden van de IJsvereniging en een Challenge om de pacht voor een jaar kwijt te schelden.

"Super dat jullie 50 jaar bestaan, dus als eerste van harte gefeliciteerd," opent Anouk Ballot van Natuurmonumenten De Graafschap. "Het is echt een prachtige mijlpaal. De ondergrond pachten jullie al 50 jaar, eerst van de Baron van Hackfort en al sinds 1981 van Natuurmonumenten. Het is een voorbeeld dat we van deze prachtige natuur ook recreatief kunnen genieten."

Vooral de laatste jaren is er een samenwerking ontstaan. De verenigingen vinden elkaar in gezamenlijke doelen als het buiten zijn in de natuur en op natuurijs. Beiden vinden het belangrijk om kinderen te stimuleren lekker naar buiten te gaan en actief te zijn.

Challenge
Om de samenwerking een extra invulling te geven is een mooie actie bedacht: de 'leden-voor-gratis-gebruik Challenge'. "We hopen dat jullie 10 nieuwe leden voor Natuurmonumenten weten te werven onder jullie achterban of uit Vorden en omgeving en dan schelden wij de pacht voor het grondgebruik van de ijsbaan voor 2015 kwijt," legt Anouk uit. Ook als het niet voldoende vriest om de IJsbaan te openen, lopen de vaste lasten als vast recht en verzekeringen namelijk door. Iedereen die de IJsvereniging een warm hart toedraagt kan zich melden.

Warme kleding
Om de samenwerking met Natuurmonumenten verder te onderstrepen ontving de IJsvereniging fleece jacks en bodywarmers van Anouk en haar collega Willem Regtop om er op de ijsbaan warmpjes bij te zitten. De bestuursleden hopen de kleding snel te kunnen gebruiken.