De toneelgroep van TAO Wildenborch.
De toneelgroep van TAO Wildenborch. Foto: Jan Hendriksen

Lesvereniging Kris Kras

Toneelvereniging T.A.O. Wildenborch brengt blijspel in dialect

Vorden - Toneelvereniging T.A.O. (Tot Aller Ontspanning) speelt donderdag 12 en vrijdag 13 februari het dol komische blijspel 'Iesvereniging Kris Kras' in de Wildenborchse Kapel. In de afgelopen maanden is er door de spelersgroep onder leiding van regisseur Frieda te Lindert en souffleuse Janny Sligman hard gewerkt om een prachtig spel op de planken te brengen.

Het blijspel in dialect, geschreven door Harm Dijkstra, speelt zich af in de jaren zestig van de vorige eeuw. Locatie is 'de tent', de kantine van de vereniging. De beheerder van de kantine (Reinier Klein Brinke) doet er alles aan om het iedereen naar het zin te maken. De kantine, maar ook de verlichting en de geluidsinstallatie op de ijsbaan zijn nodig aan een opknapbeurt toe. Wanneer de eigenaar van de grond (Appie Klein Brinke) waarop de ijsbaan ligt het ook nog in zijn hoofd krijgt om de huur van de grond te verhogen ontstaat er grote paniek, ook bij zijn dochter en schaatsfanaat Sientje (Kristie Holsbeeke). Hoe moet het verder met de ijsbaan en met Reinder (Jelle Wezinkhof) die door zijn moeder en trainster (Gerda Wezinkhof) als het talent van de toekomst wordt gezien. Ook voorzitter Willem (Frits Pladdet) van de 'Iesvereniging' maakt zich grote zorgen. De EHBO-ster Dientje (Dini Pladdet) moet nog wel eens uitrukken.

Hoe wordt alles opgelost? Zorgt de plaatselijke caféhoudster Bertha (Ineke Braakman) of de gepensioneerde juffrouw Janssen (Ria Klein Ikkink) voor een oplossing of loopt het allemaal toch nog heel anders af? Kom zelf kijken en geniet van dolkomische verwikkelingen. De grime wordt verzorgd door Ina Wesselink.

Telefonische kaartreservering
Zowel donderdag- als vrijdagavond begint de voorstelling om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten telefonisch te reserveren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij Frieda te Lindert, tel. 0575) 556726. Aan de zaal zijn kaarten te koop zolang de voorraad strekt. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro inclusief een kop koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar betalen drie euro.