De bouw-, timmer- en meubelinsdustrie is op zoek naar jonge vakmensen.
De bouw-, timmer- en meubelinsdustrie is op zoek naar jonge vakmensen. Foto: Gerwin Nijkamp

Goed opgeleide collega's gezocht

Regio - Collega's gezocht in de bouw-, timmer- en meubelindustrie. De sector trekt flink aan en kan de komende jaren weer veel goed opgeleide vakkrachten gebruiken. Dat biedt perspectief op een mooie baan. Voor een gedegen beroepsopleiding kun je terecht bij Bouwmensen Gelderland Oost en OBD-opleidingen, met vestigingen in Doetinchem en Borculo. Jongeren kunnen zich samen met hun ouders laten informeren tijdens het open huis op donderdag 12 en vrijdag 13 februari. Tussen 14.00 en 18.00 uur is iedereen van harte welkom.

Er wordt al een tijdje gesproken over een toekomstig tekort aan vakmensen in de sector. Die situatie is nu realiteit. Bij de opleidingen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) signaleert men dat er een grote vraag is vanuit het bedrijfsleven naar gemotiveerde allround en gespecialiseerde medewerkers. Alle leerlingen zijn momenteel uitgeleend of hebben een stageplaats. De opleidingsbedrijven zijn daarom voor het komend schooljaar op zoek naar nieuwe kandidaten. De open dagen, met het karakter van een inloop, zijn bedoeld voor leerlingen die overwegen voor BWI te kiezen. Welke vooropleiding ze hebben gevolgd is niet van belang. Iedereen - van vmbo tot havo - kan terecht. Dat geldt ook voor zij-instromers en vakvreemden. Het open huis geeft een goed beeld hoe de opleidingsbedrijven er in bedrijf uitzien. Tijdens de openstelling wordt er gewoon gewerkt en lesgegeven. Bezoekers krijgen in de werkplaats en de leslokalen een prima indruk hoe het er normaal ook aan toe gaat. Na de ontvangst krijgen belangstellenden een rondleiding. Zo worden ze wegwijs gemaakt en is het mogelijk om gerichte vragen te stellen.

De opleidingen zijn gevestigd in Doetinchem (hoofdvestiging) en in Borculo (nevenvestiging) voor de gehele Achterhoek en Liemers. Het bedrijf biedt in samenwerking met het Graafschapcollege opleidingen in de bouw (timmeren, metselen, voegen, tegelzetten). Op de locatie in Doetinchem zitten tevens OBD-Timmerindustrie en OBD-Meubel- & Interieurbouw die de opleidingen voor de timmerindustrie en meubel- en interieurbouw aanbieden. De sector is dynamisch, uitdagend en geldt als innovatief. Nieuwe ontwikkelingen worden in het onderwijsaanbod opgenomen. Zo is er specifiek ruimte voor duurzaam bouwen, renovatie en onderhoud. Nieuw is de opleiding servicemedewerker gebouwen (SMG) die in nauwe samenwerking met het Graafschapcollege wordt aangeboden. Om leerlingen goed beslagen ten ijs te laten komen op de arbeidsmarkt is verbreding wenselijk. Daarom wordt er samengewerkt met de installatie-, metaal- en schildersbranche.


www.bouwmensen-gelderlandoost.nl
www.OBD-opleidingen.nl