Dash wint opnieuw spannende vijfsetter tegen directe concurrent

Afgelopen zaterdag 31 januari mochten de dames van Dash aantreden tegen Forza Hoogland in Amersfoort. Hoogland stond tweede en Dash derde, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. In eigen sporthal werd de wedstrijd gewonnen door Dash met 4-0 en ook dit keer zou er weer alles op alles worden gezet om punten mee terug te nemen naar Vorden! Dash was er mentaal én fysiek klaar voor en om 17:00 uur kon de wedstrijd beginnen.

In de eerste set werd goed werk verricht. Door sterke servicedruk en rallypasses kon er aan het net veel gevarieerd worden, waardoor er veel gescoord werd. Door hier en daar een keihard kill-blok van Carlijn Berendsen werden er meer en meer punten binnengesleept. De punten gingen over en weer tot ongeveer de 15, maar toen werd een sprint ingezet door de Vordenaren, waardoor ze uiteindelijk aan het langste eind trokken. Met 17-25 wisten ze de set binnen te slepen.

Tijdens de tweede set werd aan de kant van de tegenstander de pass beter gebracht, waardoor er veel op midden gespeeld en gescoord werd. Bij Dash werd er toch hier en daar wat afwachtend gespeeld waardoor de dames uit Amersfoort uitliepen. Door time-outs kwamen ze nog wel goed in het spel terug, maar dit was helaas niet genoeg om ook de tweede set binnen te halen. De set ging naar Forza Hoogland met 25-20.

Mooie punten, knullige foutjes
In de derde set was het dus de bedoeling om er gelijk vanaf het begin op te bateren, dat gebeurde ook en de set ging weer erg gelijk op. Het was wel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Mooie punten werden afgewisseld met knullige foutjes, welk team zal als eerste het gat slaan. Helaas voor Dash was dat de tegenstander met een mooie serveserie.
Toch werd en geknokt voor elk punt en beetje bij beetje kwam Dash dichter bij, dit mede door een goede serveserie van Lian Leunk. Maar ook dit keer kwam de inhaalslag te laat en werd de set verloren met 25-22.

Redding onmogelijke ballen
Nu stond Dash 2-1 achter en om de wedstrijd nog om te buigen in een overwinning moest er een vijfde set afgedwongen worden. Er werd vanaf het begin geconcentreerd gespeeld en onmogelijke ballen werden nog gered en op de grond bij de tegenstander gewerkt. Er werd een voorsprong genomen middels een paar serveseries.
Aan het net werden er mooie punten ingebaterd en de ballen werden verdedigd alsof het leven ervan afhing. Hoogland kwam nog moeilijk tot scoren, ondanks nog een eindsprint waren zij dit keer te laat, de set werd gewonnen door de rood-zwarten met 22-25.

Spannende vijfsetter
Nu kwam het op de vijfde set aan, er werd scherp begonnen en met een serveserie van Anouk Nijbroek, waar de tegenstander zichtbaar al de hele wedstrijd moeite mee had, werd er gewisseld op een 3-8 voorsprong. Deze voorsprong van 5 punten werd niet meer uit handen gegeven en daardoor stond er ook dit keer na een slopende vijfsetter een 2-3 overwinning op het scorebord. Een mooie teamprestatie, waardoor Dash nog maar 1 punt achter staat op de nummer twee van de competitie.