Mevrouw Hulshof en wethouder Arno Spekschoor verrichten de officiële en feestelijke handeling.
Mevrouw Hulshof en wethouder Arno Spekschoor verrichten de officiële en feestelijke handeling. Foto: Bernadet te Velthuis

Bewoner geeft startsein onderhoud

Vorden - Maandag 26 januari gaf mevrouw Hulshof, bewoner van het Hoetinkhof in Vorden, samen met wethouder Arno Spekschoor van gemeente Bronckhorst het officiële startsein voor het onderhoud van dertien woningen in die straat.

Door op een steiger te klimmen, konden de twee bij het dak van de woning komen. Onder luid applaus van de overige bewoners en aanwezigen werd een dakpan verwijderd en in de container gegooid.
Op dat moment ging ook het confettikanon af. Het startsein werd daarmee een feestelijke moment.

Energiezuinige woningen
ProWonen maakt de dertien woningen aan de Hoetinkhof energiezuiniger. Half januari startte Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen al met de onderhoudswerkzaamheden.

De kap van de woningen wordt geïsoleerd, de dakpannen vervangen, het voegwerk van de buitengevel wordt vernieuwd en de kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen met HR++ isolerende beglazing.
In de woningen krijgen de keuken, het toilet en de douche een opknapbeurt. De begane grondvloer wordt geïsoleerd en de cv-ketels worden vervangen.

Tijdelijk verhuizen
Het onderhoud aan en in de woningen is zo ingrijpend dat bewoners tijdens de werkzaamheden niet in hun huis kunnen blijven wonen. Bewoners verhuizen daarom tijdelijk naar de appartementen van De Delle en kunnen tijdelijk gebruik maken van de faciliteiten van De Wehme.

Achterhoekse impulsplannen
Dit project maakt onderdeel uit van de Achterhoekse impulsplannen. Met financiële steun van de Provincie Gelderland worden extra energiebesparende maatregelen doorgevoerd, waarvoor de bewoners geen huurverhoging ontvangen. ProWonen verwacht het onderhoud begin april af te ronden.