Galerie Agnies Raben

Expositie 'Ogenschouw' in februari

Vorden - Onder de titel Ogenschouw exposeren Stijn Kriele en Marena Seeling van 1 februari t/m 8 maart 2015 Landschappen in Galerie Agnes Raben in Vorden. Waar in het verfijnd geschilderde landschap van Stijn Kriele overzichtelijkheid, rust en ruimte heerst, geeft het landschap van Marena Seeling een heftiger beeld. Haar landschappen zijn robuust en opgebouwd met forse, trefzekere, krachtige kwast.

Opvallend in het werk van beide kunstenaars is hoe sterk de beleving van het landschap uit hun jeugd op de achtergrond doorklinkt in hun huidige landschapsbeleving. Meer dan 50 unieke uitzichten geschilderd op doek, paneel en papier aan de wanden van de galerie vragen om van nabij bekeken te worden. Alex de Vries, auteur, curator en adviseur op het gebied van kunst en cultuur opent Ogenschouw op zondag 1 februari om 15:00 uur in aanwezigheid van beide kunstenaars.

Over de kunstenaars
Beeldend kunstenaar Marena Seeling (1953) groeide op in Weurt. In haar geboortehuis aan de Waal werd in haar jeugd het weidse uitzicht over de rivier geleidelijk gevuld met het silhouet van de oprukkende industrie. De impact van dat geĂ¯ndustrialiseerde polderlandschap vol tegenstellingen meandert als archetypisch landschap door haar werk.
Beeldend kunstenaar Stijn Kriele (1972), groeide op in Vlissingen. In zijn werk vormt het gecultiveerde (Zeeuwse) landschap een belangrijke leidraad. Kriele wil de essentie van landschapsbeleving bereiken en het maximale rendement uit een minimaal gebruik van de beeldmiddelen halen.

Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20 in Vorden is tijdens exposities open op vrijdag t/m maandag van 11:00 – 17:00 uur en op afspraak. Info: 0575 551647 of www.galerieagnesraben.nl.

Meer dan 50 unieke uitzichten geschilderd