Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Florence Home Fashion bestaat bijna één jaar

Wonen in stijl

'Om wonen nog mooier te maken', zo luidt de slogan van Florence Home Fashion. Bij de woonwinkel op de hoek van de Groenmarkt en de Waterstraat kunt u terecht voor een zeer uiteenlopende range aan kwalitatieve, duurzame en bovenal betaalbare woonproducten. Eigenaar Jeroen Paling heeft een duidelijke missie: "Het 'ontzorgen' van mijn klanten."

Op 25 april van dit jaar bestaat Florence Home Fashion precies één jaar. Eerder bestierde Jeroen een onderneming genaamd Four@Home, met als thuisbasis Vorden. Dit deed hij samen met een tweetal partners. "De samenwerking verliep echter niet geheel vlekkeloos", aldus de ondernemer. "Het waren drie bedrijven onder één dak, waardoor we op een gegeven moment meer met elkaar concurreerden dan samenwerkten." In maart 2014 besluit Jeroen, tevens eigenaar van een bouwbedrijf, helemaal voor zichzelf te gaan beginnen.

Showroom
Het resultaat van zijn solo actie mag er zijn: een prachtige woonwinkel, gestileerd door Annemarie Lefeber van Lefeber Interieurs uit Zutphen. Een warme plek waar mensen onder het genot van een kop koffie in alle rust kunnen kiezen uit een ruim aanbod van stofferingsproducten. Jeroen somt op: "Binnen- en buitenzonwering, karpetten, houten vloeren, bamboevloeren, PVC vloeren, laminaat, vinyl, gordijnen, behang, verf en steigerhouten meubels." Zeer recentelijk verbouwde Jeroen ook de kelder van het pand tot een prachtig nieuw gedeelte van zijn showroom. Hoewel veel woonwinkels steeds vaker locaties betrekken op industrieterreinen heeft Paling expres gekozen voor een pand in het hart van Zutphen. "Bedrijventerreinen zijn onpersoonlijk", meent hij. "Als je in de stad zit dan kunnen mensen na het doen van een boodschap bij je binnenwandelen. Dit vergroot de bereikbaarheid van de zaak. En een steeds wisselende etalage trekt de mensen vanzelf de winkel in."

Totaalplaatje
Florence Home Fashion wil zijn klanten 'ontzorgen'. "Mensen kunnen eerst komen kijken en de producten 'voelen' en beleven", zegt Jeroen. "Daarna ga ik bij hen thuis kijken voordat ik een definitieve offerte verstuur." De dienstverlening van Florence Home Fashion is een totaalplaatje. Omdat Jeroen zijn eigen bouwbedrijf heeft en veel connecties met allerlei vaklieden kan hij ook werkzaamheden verrichten zoals het vervangen van hang- en sluitwerk, dakramen plaatsen, stucwerk, installatiewerk, het onderhoud van houten vloeren en het plaatsen van ramen en deuren.

Duurzaamheid
Om aan de toenemende vraag naar duurzaamheid te voldoen levert Florence Home Fashion ook veel ecologische producten. "Voorbeelden hiervan zijn karpetten gemaakt van maïsgaren, onze bamboevloeren en milieuvriendelijke verf", aldus Jeroen. "Al mijn producten komen overigens uit het hogere segment maar zijn desondanks verrassend betaalbaar."

Webshop
Over een maand of twee opent Florence Home Fashion ook een webshop. Jeroen: "Dit biedt ons de mogelijkheid alle producten online te presenteren. En dit is tegenwoordig toch de meest gangbare manier voor mensen om zich te oriënteren wat er zoal te koop is. De prijzen op het internet zullen gemiddeld 15% lager zijn dan in de winkel, maar dan wel exclusief leggen, aanbrengen of andere bijkomende werkzaamheden."

Continuïteit
Gezien de sterke vergrijzing van de maatschappij ziet Jeroen de toekomst van zijn zaak met vertrouwen tegemoet: "Onze doelgroep zijn 40/50-plussers met oog voor kwaliteit. Jongeren zien we hier vrij weinig." Een klein struikelblok voor continuïteit zou de gemeentelijke herinrichting van de Zutphense markten kunnen zijn, die binnen afzienbare tijd op stapel staat. "Dit zou tijdelijk ten koste van de bereikbaarheid van de winkel kunnen gaan. Anderzijds kan het, wanneer alles klaar is, ook juist zorgen voor nog meer aanloop."

Contact
Florence Home Fashion
Groenmarkt 2
7201 HX Zutphen
T: (0575) 764 075
M: (06) 52 880 455
E: jeroen@florencehomefashion.nl
W: www.florencehomefashion.nl