Toneelgroep Vierakker-Wichmond met rechts regisseur Henk Broekgaarden.
Toneelgroep Vierakker-Wichmond met rechts regisseur Henk Broekgaarden. Foto:

Publiek genoot in Ludgerusgebouw

Zeer vermakelijke toneelklucht Vierakker-Wichmond

Vierakker-Wichmond - Je bent een druk en succesvol zakenman, een echte Ludo Sanders uit Goede Tijden Slechte Tijden maar dan anders. Je vrouw besluit samen met je dochter, een paar dagen naar haar zus te gaan. Het ultieme moment om zelf de boel de boel te laten en even de bloemetjes buiten te zetten in Parijs. Je boekhouder en tevens plaatsvervanger blijft thuis dus alles lijkt in kannen en kruiken.

Terwijl je aan het genieten bent van al het vertier dat Parijs heeft te bieden blijken de bedrijfsvoering en de huishouding thuis in een rap tempo aan verandering onderhevig. Blijkt de boekhouder in staat om deze veranderingen op te vangen? Gelukkig komt er hulp vanuit een onverwachte hoek. Net zo onverwacht komen er gasten uit andere hoeken die de chaos tot een ultiem hoogtepunt weten te brengen. Kortom volop ingrediënten voor een bizarre en humorvolle toneelavond van Toneelgroep Vierakker-Wichmond.

Dit alles was te zien in de klucht 'Alfred en Albert' die Toneelgroep Vierakker-Wichmond afgelopen weekeinde drie maal op de planken bracht in het Ludgersgebouw. Komende vrijdag- en zaterdagavond volgen de twee laatste voorstellingen. Goed voor vijf uitverkochte voorstellingen met in totaal 650 bezoekers. En dat is uniek in de regionale amateurtoneelwereld! In het sfeervolle kleine zaaltje van het Ludgersgebouw genoot het publiek met volle teugen van de klucht geschreven door Carl Slotboom. Men lag 'krom' van het lachen.

Publiek leeft volop mee
Tekstvast en op zeer 'natuurlijke' en overtuigende wijze presenteerde zich de groep onder leiding van de nieuwe regisseur Henk Broekgaarden uit Vorden. Het publiek leefde volop mee en dat stimuleerde de acteurs zichtbaar in de Parijse sfeer. Niet in het minst door de originele ontvangst. Alle mannen kregen bij binnenkomst een 'nepbriefje' van tien euro en de vrouwen een 'dropveter' in handen gedrukt. Het publiek trakteerde onder de klanken van het nummer Champs-Elysées van Joe Dassin aan het einde de toneelgroep op een staande ovatie. En dat was meer dan terecht. Toneelgroep Vierakker-Wichmond bestond voor de klucht uit Jan Borgman. Annemarie Wolbrink, Rianne Neerlaar, Geert Harmsen, Marieke Vaartjes, Henna ter Vrugt, Gerard van Til, Coderik van der Meulen en Steven Pennekamp. Souffleur was Ria Thijssen en de grime werd verzorgt door Gerrie Berenpas, Josine Nijenhuis en Marlot Wolbrink, het geluid en licht door Jos Wolbrink en Bert van Dijk, De toneelbouw was verzorgt door Anton Jansen, Jos Wolbrink en Jordy van Til en de algemene ondersteuning was in handen van Jan Thijssen, Erik Klein Haneveld en Erna Roeterdink.