'Mijn waardering is voor hen' zegt Hekkelman over zijn steeds professioneler wordende team.
'Mijn waardering is voor hen' zegt Hekkelman over zijn steeds professioneler wordende team. Foto:

Toespraak 2015 brandweer Vorden

Daling aantal loze meldingen

Vorden - Postcommandant Hekkelman is blij met de daling van het aantal loze meldingen in 2014. Dit zegt de commandant tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer.

De postcommandant blikt terug op 2014 en noemt de bezuiniging die in 2014 al merkbaar was en ook in 2015 doorgezet wordt. Het gegroeide risicobewustzijn van de burger vindt Hekkelman een goede ontwikkeling. Toch maakt de commandant zich zorgen over ouderen. "Men kan wel risicobewuster zijn maar langer zelfstandig blijven wonen levert ook extra gevaren op. Want wat heb je aan een rookmelder als je niet uit de voeten kunt". Hekkelman benadrukt het belang van het maken van afspraken met buren maar ook het nemen van voorzorgsmaatregelen zoals het op tijd reinigen van wasdroger of afzuigkap.

Iedere eerste maandag van de maand is er op de kazerne aan de rondweg een koffieavond. Tussen 19.00 en 20.00 uur kan iedereen binnenwandelen; om een kijkje te nemen, een vraag over veiligheid of alleen voor de koffie. Bennie sloot zijn toespraak af met complimenten voor zijn vrijwilligers. Ondanks de toenemende belasting blijven zij zich enthousiast inzetten om hulp te verlenen aan wie die dat vraagt. 'Mijn waardering is dan ook voor hen'.