Drop It! organiseerde de vierde editie Drop It! and Friends voor Serious Request. Foto: Victor Krijt
Drop It! organiseerde de vierde editie Drop It! and Friends voor Serious Request. Foto: Victor Krijt Foto: Liesbeth Spaansen

Drop It! & Friends komen in actie voor 3FM Serious Request

STEENDEREN - Voor de vierde keer organiseerde de band Drop It! een minifestival om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. De band betrad natuurlijk zelf het podium, maar nodigde nog tien andere bands en muzikanten uit deze actie bracht maar liefst een bedrag van € 2.400,00 bij elkaar. Een resultaat waar de organisatie zeer tevreden mee is.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp.

Gezellig minifestival voor het goede doel

In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ's van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.
Deze vierde editie van Drop It! and Friends vond net zoals vorig jaar plaats in de schuur aan de Eekstraat 7-9 Steenderen. Naast de organiserende band Drop It! traden Cosmic Debriz, Tuxedo Special, Offshore Bob, Boonekamp en The GRiT op. Het publiek kon tijdens de bandwissels genieten van optredens op het kleine podium met onder andere: Klooiviool, Inge & Nicole, DAB, Infidelity en Mark Willems. Het was een gezellig minifestival met een ruim breed aanbod van verschillende muzieksoorten.

Drop It! kijkt terug op een geslaagd festival en is voornemens om volgend jaar het lustrum vol te maken en zich voor de 5e en waarschijnlijk de laatste keer zich te gaan inzetten voor het goede doel.