De Bernardusschool in Keijenborg bouwt eigen glazen huis. Foto: PR
De Bernardusschool in Keijenborg bouwt eigen glazen huis. Foto: PR

Bernardusschool heeft eigen glazen huis

KEIJENBORG - De leerlingen van de Bernardusschool in Keijenborg hebben Serious Request gesteund door zich 17 en 18 december 2015 te laten sponsoren voor elk uur dat zij wakker bleven, met als einddoel de hele nacht wakker te blijven. Dat is gelukt!

Tijdens de kerstviering werden de werkjes van de leerlingen voor een klein bedrag verkocht aan de ouders, ook allemaal voor het goede doel!
Om 19.00 uur hebben Curijn en Jelle, de oudste leerlingen van de school, twee dj's opgesloten in het glazen huis/ binnentuin. De hele week zijn er nummers aangevraagd tegen betaling van een bedrag waarvoor dit nummer gedraaid moest worden. De dj's zijn begonnen met Mooi van Marco Borsato, voor alle inwoners van Keijenborg en hun medewerking voor deze actie, en zijn aan 1 stuk ermee doorgegaan.

De leerlingen van groep 1 tot en met 5 zijn tot half 9 's avonds op school gebleven, de leerlingen van groep 6 t/m 8 zijn de hele nacht opgebleven.
Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen, een hele nacht op? De avond begon om half 9 met een presentatie van het Rode Kruis. Hierin werd uitgelegd wat Serious Request betekent voor het Rode Kruis en welke mooie, goede projecten hiermee al enorm geholpen zijn. Daarna was er een spellencircuit met na elk half uur een pauze waarin er voor wat eten en drinken werd gezorgd. Dit eten werd de leerlingen aangeboden door Coen Evers uit Keijenborg, juffrouw Tok uit Didam en de Hema uit Hengelo zorgde voor heerlijke kransjes!
Na 23.00 uur is de burgemeester met een aantal raadsleden langs gekomen om kennis te maken en om het goede doel te steunen. Zij hadden tijdens de raadsvergadering een envelop rond laten gaan waarop men een nummer kon opschrijven en het bedrag waarvoor zij het gedraaid wilden hebben. Deze nummers heeft de burgemeester aangeboden aan de dj's in ons glazen huis/ binnentuin. Op deze manier heeft de gemeente 283 euro bij elkaar gehaald voor het goede doel!

De leerlingen hebben voor elkaar opgetreden, er zijn een aantal vaders die geheel spontaan ook een optreden hebben verzorgd waardoor de leerlingen wel wakker bleven. De meiden hebben de jongens een welness gevoel gegeven en om 4 's morgens begon de voorstelling Scrooge, opgevoerd door het Land van Jan Klaassen. Het Land van Jan Klaassen heeft een bedrag van 100 euro geschonken aan ons voor het goede doel.
Om kwart over 7 kwamen de jongste leerlingen weer naar school. Heeft de jarige Rick te Stroet de dj's bevrijdt uit het glazen huis en is het eindbedrag bekend gemaakt…..ruim 2700 euro!!! En hebben we deze actie afgesloten met een gezamenlijk ontbijt.
Wij kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde avond/nacht en morgen en we willen hierbij dan ook iedereen bedanken die op welke manier dan ook de school en daarmee ook het goede doel heeft gesteund, bedankt!