Petra Gerritsen (l.) en Sabine Janssen voor Medisch Centrum Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

Petra Gerritsen (l.) en Sabine Janssen voor Medisch Centrum Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

Huisartsenpraktijk 't Zand

HENGELO - Vanaf 1 januari 2016 nemen de huisartsen Sabine Janssen en Petra Gerritsen Huisartspraktijk Eyck over na het onverwacht overlijden van dokter Eyck. De nieuwe naam van de praktijk wordt 'Huisartsenpraktijk 't Zand'.

Door Liesbeth Spaansen

De nieuwe huisartsen kiezen ervoor niet hun eigen naam aan de praktijk te verbinden, maar de naam van het natuurgebied rondom Hengelo: 't Zand. "In de natuur kunnen mensen rust en ontspanning vinden. Genieten van de natuur kan herstellend werken en onderdeel zijn van een gezonde levenswijze."

Dokter Janssen komt uit Groesbeek bij Nijmegen. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van 1,5 jaar oud in 's-Heerenberg en zij verwachten hun tweede kindje in juni. Dokter Janssen studeerde geneeskunde in Nijmegen. Tijdens haar huisartsenopleiding heeft ze gewerkt in Wehl en Hoog-Keppel. Vanaf maart werkt ze als huisarts in de praktijk van dokter Eyck. "Ook al werk ik er nog niet zo lang, ik ben in die korte tijd al erg betrokken geraakt bij de praktijk, de patiënten, de assistenten en andere werknemers. Het voortzetten van de praktijk samen met collega Gerritsen was een makkelijke keuze."
Dokter Gerritsen komt uit het Brabantse Mierlo-Hout, waar haar vader huisarts is geweest. Zij is daardoor al vanaf jonge leeftijd vertrouwd met het huisartsenvak. Ze woont in Dieren met haar man en twee dochtertjes van 2 en 4 jaar. Zij studeerde eveneens in Nijmegen en werkte tijdens haar huisartsenopleiding in Hoog-Keppel en Kilder. De afgelopen vijf jaar heeft ze in verschillende praktijken waargenomen, waaronder in 's-Heerenberg, Doesburg, Giesbeek, Wehl, Ruurlo en Zelhem. Vanaf 1 november zou zij komen waarnemen bij huisartspraktijk Eyck. "Dokter Eyck is plotseling overleden en daardoor kwam alles in een stroomversnelling. Het gesprek ging niet meer over waarnemen maar over overnemen."

Beide huisartsen werken drie dagen per week. Dokter Janssen op maandag, dinsdag en donderdag en dokter Gerritsen op maandag, woensdag en vrijdag.

Met de start van Huisartsenpraktijk 't Zand zijn er behalve de naamswijziging en de nieuwe huisartsen niet zo veel veranderingen. De assistenten en praktijkondersteuners blijven in de praktijk werken. Zij zijn de vertrouwde gezichten voor de patiënten. Ook de telefoonnummers blijven hetzelfde.

"Wij willen zorg verlenen vanuit een persoonlijk contact en een vertrouwensrelatie met de patiënt. We horen van veel patiënten goede verhalen over dokter Eyck. We gaan ons best doen om dit te evenaren met goede zorg en een luisterend oor."


Huisartsenpraktijk 't Zand

Medisch Centrum Hengelo

Kampstraat 2

7255 XC Hengelo

Telefoon (0575) 461 277

Spoedlijn (0575) 462 904

huisartsenpraktijktzand@ezorg.nl